Borani podržali proteste širom Srbije. Ne zbog korone, nego manipulacije

128 0
protest jul bor

BOR, (IST Media) – Stotinak Borana protestvovalo je danas pešačkom zonom u ulici Moše Pijade, izražavajući negodovanje zbog odnosa državnog vrha prema epidemiološkoj situaciji u Srbiji, manipulacijama sa brojem zaraženih i, kako su naveli, samovolje predsednika države u donošenju odluka.

Na platou Doma kulture oko 18 sati okupilo se pedesetak nezadovljnih Borana, a tokom protestne šetnje pešačkom zonom pridružilo im se još pristalica, dajući im podršku.

Ivan Đurić, jedan od nezadovoljnih, rekao je za IST Media da su se Borani danas okupili u svojstvu građana, bez nacionalista, huligana i političara.

Ovo nije politički protest, ovo je podrška protestima svih građana širom Srbije, rekao je on.

Jedna od učesnica protesta izjavila je da ovo nije protest ni zbog epidemiološke situacije koja je teška svuda u svetu, već zbog laži, dezinformacija, manipulacija i nerazumnih odluka koje su dovele do ponovnog širenja zaraze u Srbiji.

Protestno okupljanje zakazano danas preko društvenih mreža.

Na njemu nisu bili prisutni lokalni političari i nije bilo stranačkih obeležja. Nosila se sprska zastava, Borani su duvali u pištaljke, i predsednika države Aleksandra Vučića nazivali pogrdnim imenima.

U protestnu šetnju bilo je i porodica sa malom decom, nije primećena policija i nije zabeležen nijedan incident.

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X