Borani pitaju: Zašto nema bližih detalja o obolelom kineskom državljaninu?

595 0

BOR, (IST Media) Informacija da je u Srbiji zabeležen drugi slučaj osobe obolele od korona virusa (kovid 19), ovog puta potvrđena je kod kineskog državljanina, izazvala je zabrinutost Borana, stanovnika grada u kome boravi više stotina državljana ove zemlje angažovanih u kompanijama Ziđin Bor Copper i Rakita.

Najava medijske transparentnosti u vezi korona virusa, koju su obećali ministar zdravlja Zlatibor Lončar i njegov tim, u ovom slučaju pala je na ispitu.

Iako je do sada bilo bližih informacija o tome u kom području je evidentiran zaraženi pacijent, u ovom slučaju, na sajtu kovid19.rs objavljena je samo štura informacija o drugom obolelom pacijentu, bez ikakvih detalja u kom je stanju, odakle je došao i sa kim je bio u kontaktu.

Kako Ist Media saznaje, oboleli pacijent nije bio na medicinskom pregledu u borskoj i zaječarskoj zdravstvenoj ustanovi.

Saznali smo da je reč o kineskom državljaninu koji se bavi građevinskim poslom i koji je tim povodom boravio u Srbiji, a s obzirom da su u Boru, u rudniku Ziđin Bor Copper i na poslovima otvaranja rudnika Čukaru  Peki angažovani brojni građevinski radnici iz Kine, zbog manjka informacija zabrinutost ovdašnjeg stanovništva je sa pravom veća.

Kako smo saznali od zaposlenih u Ziđinu, i među kineskim radnicima vlada zabrinutost da bi mogli biti izloženi uticaju obolelog od ove bolesti koja je do sada u svetu odnela blizu 4.000 života.

Na sajtu covid19.rs, koji je otvorilo Ministarstva zdravlja kako bi se srpski građani informisali o sistuaciji sa ovom bolešću, danas je objavljen podatak o 3.483 umrlih od ove bolesti u svetu, iako je je taj broj, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, blizu 4.000.

Svi pokušaji da stupimo u kontakt sa Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, danas nam nisu pošli za rukom, jer se na dežurni telefon niko nije odazvao.

Ranije je Ziđin Bor Copper saopštio da će do daljeg biti zabranjen dolazak i angažovanje kineskih državljana na poslovima u ovoj kompaniji.

Danas se putem društvenih mreža proširila informacija o prijemu kineskinje u borsku zdravstvenu ustanovu sa određenim tegobama, ali smo obavešteni da uzrok tome nije bio virus kovid19.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X