Borani PETICIJOM ČUVAJU park 88 TITOVIH RUŽA

3087 0

(foto: istmedia) Nekada zeleno, sada će biti sivo (sadašnji izgled parka 88 Titovih ruža)

BOR, (IST Media foto:istmedia) Nekadašnji park „88 Titovih ruža“ u ulici kralja Petra Prvog u naselju IV Mesna zajednica u Boru, uskoro bi mogao da bude prostor na kome će nići poslovni objekat.

Odluka da se ovaj deo parka ustupi putem licitacije, doneta je na Skupštini grada na osnovu plana generalne regulacije, koji je, nakon javne rasprave, donet u januaru ove godine.

Kako bi sprečili izgradnju objekta, 185 Borana potpisalo je peticiju kojom traže da se zaustavi proces licitacije zakazanoj za 5. oktobar.

Peticija je upućena predsedniku Skupštine grada Draganu Žikiću, od koga je zatraženo da se ta tema nađe na skupštinskom zasedanju, budući da ju je podržalo više od 100 građana.

A prema potpisinicima, razloga za obustavu licitacija je mnogo:

„Pored lepog izgleda, park utiče na manje buke i prašine, temperatura je u letnjem periodu niža, i utiče na čistiji vazduh koji je Boru potreban. Naselje je veliko i posebno nas brine sigurnost dece koja se često igraju u tom delu. Brine nas i mogućnost pojave sumnjivih lica. Potreba dece je da se zelena površina očuva i preraste u parkić, čime bi osigurali pravilan rast i razvoj naših najmlađih“, navodi se u peticiji.

Bojazan Borana da će na tom mestu biti izgrađen noćni klub, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, nazvao je insinuacijama, kao i da je politički motivisana.

„Žao mi je da neko namerno u javnosti protura priče o tome da će određeni ljudi uzeti taj prostor. Proces je transparentan i na licitaciji mogu da učestvuju svi koji to žele. Ono što je sigurno, to je da se neće dozvoliti da objekat bude noćni klub, budući da je u pitanju urbana zona“, kaže Milikić.

On je rekao da će se sagledati šta „nosi“ peticija, ali je uveren da je sve urađeno u skladu sa zakonom i važećim propisima grada Bora.

Prema njegovim rečima, još jednom će se sve proveriti kako bi se utvrdilo da li su ispunjena sva planska akta i sve odluke Skupštine grada.

A šta će zaista nići u potencijalnom objektu, i da li se već znaju novi zakupci, Borani za sada nagađaju. Tim pre, što je namena tog prostora predviđena za obavljanje delatnosti naširoko naslovljenoj kao „poslovanje i usluge“.

Borani još pamte izgled parka u kome je osamdesetih godina za 88. rođendan Josipa Broza zasađeno isto toliko ruža. Park je devedesetih godina zapušten, a tome su doprineli i sami stanovnici IV Mesne zajednice koje nije interesvalo održavanje u sopstvenoj režiji.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X