Borani na drugom protestu – Novinari ne kleče

379 0

BOR, (IST Media) Zbog čega još uvek u parlamentu Srbije nije pokrenuta inicijativa za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog uvredljivog obraćanja novinarke B92 Zlatije Labović, i zbog čega predsednik Vlade Aleksandar Vučić nije ispunio obećanje o njegovoj smeni, pitanje je koje su uputili borski novinari na protestu „Novinari ne kleče“, održanom sinoć u Boru i  više gradova u Srbiji.

novinari_ne_kleceCopy of 030_3361

Desetak novinara borskih elektronskih i web medija, od predsednika Vlade Aleksandra Vučića zatražili su bez odlaganja, izgovora i opstrukcija, uputi Narodnoj skupštini predlog za razrešenje Bratislava Gašića, jer je on je još 7. decembra obećao da će to učiniti.

Vlasnici, menadžerei i urednici medija su pozvani da se odupru pritiscima i uticajima, da od njih zaštite svoje zaposlene i da im omoguće minimum egzistencije i poštovanje zakonom predviđenih radnih prava.

novinari_ne_klece030_3368

„Mi, novinari i novinarke, tražimo da nam se omogući da objektivno i pravovremeno informišemo građane o svim pitanjima koja su za njih značajna i na taj način kontrolišemo rad organa javne vlasti. To je najvažniji razlog postojanja novinarske profesije u svakom demokratskom društvu“, zajednički je proglas medijskih radnika u Srbiji.

Glavna i odgovorna urednica borske televizije, Danijela Novović, iskoristila je priliku i da pozove sve medije u Srbiji, a posebno medije u velikim centrima, da podrže privatizovane medije koji još uvek nemaju pravi status i zbog toga otežano posluju.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X