Borani još ne znaju koliko će u 2016. plaćati porez, smenjen direktor Doma zdravlja

283 0

BOR, (IST Media) Članovi Opštinskog veća SO Bor, usvojili su na 40. sednici predlog odluke o završnom računu opštine Bor za 2014. godinu, a sa dnevnog reda je povučen predlog o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti, na osnovu koga će Borani u 2016. plaćati porez na imovinu.

 

Veche SO Bor novembar 201520151119_134106

 

Kako se čulo na sednici, prošle godine se u budžet opštine slilo 2,28 milijarde dinara a najveći rashod od 27 odsto, zabeležen je za zarade zaposlenih u javnom sektoru.

 

Bivša načelnica Odeljenja za finansije i budžet, Danijela Jovanović, izjavila je da je prošle godine ostvareno 85 odsto plana prihoda, odnosno četiri odsto manje nego godinu dana ranije.

 

Članovi Veća prihvatili su predlog odluke o razrešenju direktora Doma zdravlja  – dr Miroslava Karabaševića, kome je zamerena slaba komunikacija sa opštinskim vlastima, pa je za vd direktora ove ustanove predložena dr Zlata Marković, koja se svojevremeno, nakon sukoba sa sadašnjim gradonačelnikom Zaječara Sašom Mirkovićem, povukla iz političkog života.

 

Predsednik opštine Bor Živorad Petrović, podsetio je da je Dom zdravlja javno preduzeće u nadležnosti lokalne samourave, a da su direktori tu da unaprede poslovanje svojih preduzeća.

 

“Dosta dugo smo upozoravali, sagledali celokupno stanje i rezultati rada su pokazatelji da li neko radi kako treba ili ne,tako da ćemo promeniti i sledećeg direktora ako ne bude dobro radio svoj posao. Tu smo da pomognemo i finansijski i u svakom drugom pogledu”, rekao je Petrović.

 

 

Usvojeni su predlozi odluka o produženju statusa vd direktora u javnim preduzećima za stambene usluge “Bor”, “ZOO vrt”.

 

Usvojen je predlog rešenja o osnovanju Saveta za bezbednost opštine Bor, a činiće ga predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća, MUP i socijalnih službi.

 

Za period 2015 – 2025 godine doneta je stambena strategija, koja bi trebalo da poboljša situaciju socijalno najugroženijih grupa mladih bračih parova i osoba sa invaliditetom.

 

Ovi predlozi odluka naći će se na sednici Skupštine opštine Bor, koja je zakazana za petak, 27. novembar.

 

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X