Borani će više para izdvajati za državu

Objavljeno at 18:06
267 0

SRBIJA (Beta, Ist Media) Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da je Vlada Srbije usvojila Predlog izmena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava koji predvidja smanjenje udela opština i gradova u prihodima od poreza na zarade.

 

Ona je nakon sastanka sa predstavnicima opština i gradova rekla da će Predlog zakona vrlo brzo biti i pred poslanicima Skupštine Srbije.

 

Brnabić je istakla da po predlogu zakona, od ukupnih poreza na zarade koji se isplaćuju lokalnim samoupravama, umesto sadašnjih 80 odsto, gradovima ubuduće ostajati 77 odsto, a opštinama 74 odsto, dok će ostalo u budžet Republike.

 

 

 

Brnabić je naglasila da je usvojenim predlogom novog zakona predvidjeno da se Beogradu prihodi smanje više, i da glavnom gradu, umesto 70 odsto, ubuduće ostaje 66 odsto.

 

“Gledali smo da smanjenje u proseku bude oko četri odsto”, kazala jer ona i naglasila da će lokalne samouprave sada imati motivaciju da se bore.

 

Brnabić je dodala da lokalne samouprave ovim predlogom kojim je predvidjeno manje novca za njih, neće same podneti teret ušteda od osam milijardi dinara, već će to biti 4,8 milijardi dinara.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X