PolitikaTema danaНекатегоризовано

Usvojen rebalans budžeta i odluka o vraćanju novca roditeljima

BOR (IST Media) Odbornici SO Bor usvojili su na današnjoj sednici odluke o izvršenju budžeta za 2015. godinu, kao i prvi rebalans za 2016. Doneta je i odluka da se roditeljima koji su od oktobra 2012. do februara 2015. Predškolskoj ustanovi “Bambi” plaćali više od 20 procenata ekonomske cene nadoknadi razlika u plaćanju. Odlukom SO Bor za novog direktora Centra za kulturu imenovan je Danijel Čorboloković, a radno vreme noćnih klubova produženo do 5 sati ujutru.

 

13236037_815558421912491_830483275_n (1)

 

Prvim rebalansom budžet je uvećan za 171 milion dinara, a najveći deo sredstava namenjen je za infrastrukturne projekte, asfaltiranje ulica, zatim za zapošljavanje medicinskih sestara u seoskim ambulantama, kao i renoviranje motela na Zlotskim pećinama.

 

Odbornik SDS Srđan Marjanović rekao je da postoji nedostatak “menadžerskog duha” pri planiranju budžeta.

 

Budžet se najviše troši na plate i subvenicije, a najmanje na investicije i socijalna davanja”, istakao je Marjanović.

 

Odbornik SPS, Dobrica Đurić postavio je pitanje zbog čega Bor ne konkuriše za sredstva na projektima prekogranične saranje, kao i onih i iz IPA fondova Evropske unije.

 

Kladovo je predalo 16 projekata za prekograničnu saradnju sa Rumunijom. Zašto Bor ne aplicira? Mi to možemo i sa Rumunijom i sa Bugarskom”, izjavio je Đurić.

 

Rebalansom budžeta obezbeđeno je 8 miliona dinara za povraćaj novca roditeljima koji su za smeštaj dece u vrtićima plaćali vise od zakonskog maksimuma – 20 odsto od ekonomske cene.

 

Novac će roditeljima biti isplaćivan u ratama, po dinamici izvršenih uplata na mesečnom nivou, a postoji i mogućnost da u periodu koji pokriva vise uplaćen iznos, deca besplatno borave u vrtićima. Zahtevi za povraćaj novca podnose se Predškolskoj ustanovi “Bambi”.
Osvrćući se na raniju odluku SO Bor, kojom je cena vrtića obračunavana u zavisnosti od prihoda, odbornik Predrag Balašević istakao je da se Vlaška narodna stranka oštro suprotstavljala takvoj odluci.

 

To sada dolazi na naplatu. Tada smo vodili žestoku raspravu i odbornici koji su glasali za tu nezakonitu odluku treba da snose političku odgovornost”, istakao je Balašević.

 

Kada je o kadrovskim rešenjima reč, smenjen je dosadašnji direktor Centra za kulturu je Dragan Ilić, a na njegovo mesto postavljen je Danijel Čorboloković. Vršiocu dužnosti direktora Doma zdravlja, Zlati Marković, taj status je produžen na još šest meseci.

 

Promenjeno je radno vreme noćnih klubova, koji će ubuduće, umesto do 2 sata iza ponoći biti otvoreni tri sata duže – do 5 časova izjutra. Radno vreme ostalih ugostiteljskih objekta ostalo je nepromenjeno, do 23 sata, osim u periodu od 15. juna do 31. avgusta, kada će kafići i ostali objekti raditi sat vremena duže, do 24 časa.

 

Opozicija zatražila ostavku Petrovića

 

dragan markovich dssKako je i najavljivano, odbornička grupa Vlaške narodne stranke – DSS zatražila je ostavku predsednika Opštine Bor, Živorada Petrovića. Odbornik Dragan Marković (DSS) uputio je kritike predsedniku SO zbog toga što se na dnevnom redu nije našla tačka o smeni Petrovića, zbog, kako je naveo “događaja u predizbornoj kampanji” i izrazio uverenje da će se ona naći na narednoj sednici SO Bor.

 

Očekujem od predsednika Opštine Bor da zbog događaja u kampanji, famoznog snimka i onih reči, iz moralnih razloga podnese ostavku i da se ide na nove izbore. Mislim da to dugujete građanima, jer ono što se dogodilo u kampanji ne sme tamo i da ostane”, rekao je Marković.

 

Jovica Vasiljević istupio iz PUPS-a

 

Donedavni odbornik PUPS, Jovica Vasiljević izjavio je na današnjoj sednici da je napustio tu stranku, zbog neslaganja sa koalicijom koju je ta partija na republičkom nivou formirala sa SNS-om. Vasiljević je istakao da će na dalje u lokalnom parlamentu delovati kao samostalni odbornik.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Rezoluciju Evropskog parlemanta vlast i tabloidi koriste za širenje govora mržnje

Ist Media

NPS: Bor nema strategiju razvoja turizma, Turistička organizacija samo aparat za stranačko promovisanje

Ist Media

Akcija opozicije – Birački spisak vam je kao kupus

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X