Bor se pridružio gradovima koji širom sveta obeležavaju Dan Boba Marlija (VIDEO)

327 0

BOR, (foto: I.Mitrović) Pedesetak poštovalaca rege legende sa Jamajke, Boba Marlija, obeležilo je  u sredu u borskom Clubu „69“ 6. februar, godišnjicu rođenja ovog muzičara koji je 1981. preminuo u 36. godini .

 

 

Borani su uživali uz muziku koju je za sobom ostavio ovaj borac za mir u svetu, dobitnik Gremmy nagrade (posmrtno) za životno delo, i idol miliona mladih kojima je „rasta“ pokret životni moto.

 

Na početku je publici prikazan film „Time will tell“ (Declan Lowney), koji je snimljen deceniju nakon Marlijeve smrti. Film hronološki prikazuje karijeru Bob Marlija i njegovog pratećeg benda grupe The Wailers, političku situaciju u zemljama trećeg sveta i njihovu borbu za prava porobljenog naroda.

 

 

Potom je emitovan koncert (90 min) Marley and The Wailers iz Dortmunda 1980. godine.

 

 

Club „69“ se u sredu pridružio gradovima koji su obležili rođenje Boba Marlija, a gosti kafića su se potrudili da rege stajlingom odaju počast ovom borcu za ljudska prava.

 

Poseta ovom događaju je bila skromna, ali da je živ, i Marli bi bio zadovoljan pažnjom koja mu je ukatzana u malom gradiću na istoku Srbije. Kći jednog poznatog borskog muzičara je razvila zastavu u bojama Jamajke, sa poznatom ikonografijom Marlija i lava… i hrabro pokazala zube onima koji zanemaruju ovakve borce…premda se nije ni rodila kada je Marli od raka preminuo u bolnici u Majamiju.

 

Organizatori ovog događaja bili su Club „69“ i „IST Media“

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X