Bor prodaje lokal u NGC Inženjerskoj komori Srbije

231 0
skupstina grada bora DSC_7600

BOR, (IST Media, foto: istmedia) Odbornici Gradske Skupštine Bora dali su zeleno svetlo za otuđenje poslovnog prostora u javnoj svojini u Novom gradskom centru (nekadašnja apoteka Albina) koji će pripasti Inženjerskoj komori Srbije, koja je do sada bila zakupac lokala.

Na današnjoj Skupštini, koja je zbog preporučene distance između odbornika održana u sali Muzičke škole, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da je poslat zahtev Komore koja je izrazila želju da se stacionira u Boru, pa će taj lokal morati zakonski da se „stavi“ na licitaciju.

Rekao je i da je od Grada Bora prostor za Inženjersku komoru tražilo i Ministarstvo građevine, i da je vrednost lokala procenjena na 44.000 evra.

Inženjeri su izgradili ovaj grad, on spada među najurbanizovanijima u Srbiji, i red je da se odužimo tim ljudima, obrazložio je gradonačelnik.

 

Odbornik Vlaške narodne stranke Predrag Balašević, ocenio je da Inženjrska komora, zbog industrije u Boru, zaslužuje prostorije, ali i zapitao da li grad treba da se odrekne dela svoje imovine umesto da jednostavno besplatno ustupi Komori.

Ne znam kako će se prostor dati na licitaciju, a da se unapred zna ko će ga dobiti. To je malo čudno, zaključio je Balašević.

Inače, regionalni centri Inženjerske komore osnovani su još i u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Požarevcu, Valjevu, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu i Nišu.

Današnja sednica je prva nakon prestanka vanrednog stanja u Srbiji, a počela je minutom ćutanja direktoru JKP „3. oktobar“ Daliboru Orsovanoviću koji je preminuo usled posledica infekcije korona virusa.

 

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X