DruštvoPolitika

Bor prodaje lokal u NGC Inženjerskoj komori Srbije

skupstina grada bora DSC_7600

BOR, (IST Media, foto: istmedia) Odbornici Gradske Skupštine Bora dali su zeleno svetlo za otuđenje poslovnog prostora u javnoj svojini u Novom gradskom centru (nekadašnja apoteka Albina) koji će pripasti Inženjerskoj komori Srbije, koja je do sada bila zakupac lokala.

Na današnjoj Skupštini, koja je zbog preporučene distance između odbornika održana u sali Muzičke škole, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da je poslat zahtev Komore koja je izrazila želju da se stacionira u Boru, pa će taj lokal morati zakonski da se “stavi” na licitaciju.

Rekao je i da je od Grada Bora prostor za Inženjersku komoru tražilo i Ministarstvo građevine, i da je vrednost lokala procenjena na 44.000 evra.

Inženjeri su izgradili ovaj grad, on spada među najurbanizovanijima u Srbiji, i red je da se odužimo tim ljudima, obrazložio je gradonačelnik.

 

Odbornik Vlaške narodne stranke Predrag Balašević, ocenio je da Inženjrska komora, zbog industrije u Boru, zaslužuje prostorije, ali i zapitao da li grad treba da se odrekne dela svoje imovine umesto da jednostavno besplatno ustupi Komori.

Ne znam kako će se prostor dati na licitaciju, a da se unapred zna ko će ga dobiti. To je malo čudno, zaključio je Balašević.

Inače, regionalni centri Inženjerske komore osnovani su još i u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Požarevcu, Valjevu, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu i Nišu.

Današnja sednica je prva nakon prestanka vanrednog stanja u Srbiji, a počela je minutom ćutanja direktoru JKP “3. oktobar” Daliboru Orsovanoviću koji je preminuo usled posledica infekcije korona virusa.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Vesić obećao rekonstrukciju puta koje je JP “Putevi Srbije” obećalo pre tri godine

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X