Bor ove godine dobija Shopping centar sa brendovima H&M, Newyorker, C&A

2427 0

BOR, (IST Media) U Boru će ove godine biti izgrađen Shopping centar sa brendovima H&M, Newyorker, C&A i drugim poznatim svetskim markama, a sve je spremno i za otvaranje Lidl-a, najavio je danas predsednik opštine Bor, Živorad Petrović.

 

On je na konferenciji za novinare, na kojoj se osvrnuo na učinak opštinske vlasti u prethodnoj godini, rekao da će prioritet u 2015. biti otvaranje radnih mesta, zašta postoje optimističke tonovi.

 

predsednisstvo

 

“Shopping mall nalik onom u Jagodini, biće izgrađen preko puta Doma Zdravlja ka Novom gradskom centru i zaposliće 170 ljudi. Pored toga, sve je spremno za izgradnju Lidl-a i fabrike ‘Iskra zaštita’ gde će posla biti za 40 žena”, rekao je Petrović.

 

Ipak, kao najveću investiciju koja bi Boru trebalo da donese preporod, najavio je početak radova na otvaranju niskopa novog rudnika bakra, u režiji američke kompanije “Freepoort”.

 

“Ovaj rudnik zaposlio bi najmanje 1000 ljudi, a budući da svako rudarsko mesto donosi tri indirektna radna mesta, nezaposlenost u Boru bi bila prepolovljena”, rekao je prvi čovek Bora.

 

Nakon razgovora sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, Petrović veruje i da će u ovoj godini početi kompletna rekonstrukcija puta ka Borskom jezeru.

 

Pogledajte kako izgleda Shopping park u Jagodini OVDE

 

Izveštaj predsednika opštine o učinku u 2014. godini, možete preuzetu OVDE

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X