Bor od sutra i ZVANIČNO GRAD. Sledi svečana akademija, izložbe, pa koncerti

1860 0
BOR, (IST Media) Predsednik Skupštine opštine Bor Dragan Žikić, zakazao je za petak (27. jul) u 9 sati 4. sednicu lokalnog parlamenta, nakon koje će Bor i zvanično biti proglašen gradom.

Pred odbornicima će se naći  predlog o promenama i izmenama Statuta opštine Bor, predlog o utvrđivanju organa grada Bora i predlog o povećanju plata i drugih primanja za izabrana i postavljena lica u organima grada Bora o čemu smo pisali.

Istorijsko vraćanje statusa grada Boru biće obeleženo svečanom akademijom koja je zakazana za 12 sati u sali Muzičke škole, gde će se prvi put Boranima obratiti gradonačelnik Aleksandar Milikić. Ulaz je otvoren za sve zainteresovane, a očekuje se i prisustvo brojnih gostiju i visokih državnih zvanica.

Dobijanje statusa grada biće obležen i brojnim manifestacijama u gradu,.

Na patou Doma kulture od 17 sati Turistička organizacija Bora organizuje promotivnu prodaju svenira i domaćih proizvoda, kao i promociju turističke ponude, pod nazivom “Doživite Bor na drugačiji način”. Paralelno sa tim, na istoj lokaciji biće postavljena izuzetno zanimljiva izložba fotografija različitih autora, pod nazivom “Riznica grada”, a organizator je zavičajno odeljenje Narodne biblioteke Bor.

Završni događaj proslave počeće u 20 sati koncertom Boranke Ivane Pavković a potom i benda New Deal u amfiteatru Doma kulture, nakon čega će uslediti vatromet.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

DS protiv SPS-a u utorak

Piše - 13. January 2013. 0
BOR, (Ist Media Dragan Popaz) Ekipa političke partije DS-a u utorak, izaćiće na megdan SPS-u, u finalnoj utakmici Novogodinjeg turnira…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X