Bor od sutra i ZVANIČNO GRAD. Sledi svečana akademija, izložbe, pa koncerti

1900 0
BOR, (IST Media) Predsednik Skupštine opštine Bor Dragan Žikić, zakazao je za petak (27. jul) u 9 sati 4. sednicu lokalnog parlamenta, nakon koje će Bor i zvanično biti proglašen gradom.

Pred odbornicima će se naći  predlog o promenama i izmenama Statuta opštine Bor, predlog o utvrđivanju organa grada Bora i predlog o povećanju plata i drugih primanja za izabrana i postavljena lica u organima grada Bora o čemu smo pisali.

Istorijsko vraćanje statusa grada Boru biće obeleženo svečanom akademijom koja je zakazana za 12 sati u sali Muzičke škole, gde će se prvi put Boranima obratiti gradonačelnik Aleksandar Milikić. Ulaz je otvoren za sve zainteresovane, a očekuje se i prisustvo brojnih gostiju i visokih državnih zvanica.

Dobijanje statusa grada biće obležen i brojnim manifestacijama u gradu,.

Na patou Doma kulture od 17 sati Turistička organizacija Bora organizuje promotivnu prodaju svenira i domaćih proizvoda, kao i promociju turističke ponude, pod nazivom “Doživite Bor na drugačiji način”. Paralelno sa tim, na istoj lokaciji biće postavljena izuzetno zanimljiva izložba fotografija različitih autora, pod nazivom “Riznica grada”, a organizator je zavičajno odeljenje Narodne biblioteke Bor.

Završni događaj proslave počeće u 20 sati koncertom Boranke Ivane Pavković a potom i benda New Deal u amfiteatru Doma kulture, nakon čega će uslediti vatromet.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X