Bor od sutra i ZVANIČNO GRAD. Sledi svečana akademija, izložbe, pa koncerti

1969 0
BOR, (IST Media) Predsednik Skupštine opštine Bor Dragan Žikić, zakazao je za petak (27. jul) u 9 sati 4. sednicu lokalnog parlamenta, nakon koje će Bor i zvanično biti proglašen gradom.

Pred odbornicima će se naći  predlog o promenama i izmenama Statuta opštine Bor, predlog o utvrđivanju organa grada Bora i predlog o povećanju plata i drugih primanja za izabrana i postavljena lica u organima grada Bora o čemu smo pisali.

Istorijsko vraćanje statusa grada Boru biće obeleženo svečanom akademijom koja je zakazana za 12 sati u sali Muzičke škole, gde će se prvi put Boranima obratiti gradonačelnik Aleksandar Milikić. Ulaz je otvoren za sve zainteresovane, a očekuje se i prisustvo brojnih gostiju i visokih državnih zvanica.

Dobijanje statusa grada biće obležen i brojnim manifestacijama u gradu,.

Na patou Doma kulture od 17 sati Turistička organizacija Bora organizuje promotivnu prodaju svenira i domaćih proizvoda, kao i promociju turističke ponude, pod nazivom „Doživite Bor na drugačiji način“. Paralelno sa tim, na istoj lokaciji biće postavljena izuzetno zanimljiva izložba fotografija različitih autora, pod nazivom „Riznica grada“, a organizator je zavičajno odeljenje Narodne biblioteke Bor.

Završni događaj proslave počeće u 20 sati koncertom Boranke Ivane Pavković a potom i benda New Deal u amfiteatru Doma kulture, nakon čega će uslediti vatromet.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X