BOR konačno DOBIJA NOVO OBDANIŠTE. Novac iz Fonda za lokalne samouprave

2019 0
BOR, (IST Media, foto:istmedia) Među 59 opština i gradova u Srbiji koji su za realizaciju projekata dobili podršku iz Fonda lokalne samouprave nalaze se i tri opštine iz Borskog okruga – Bor, Negotin i Kladovo.

Ove godine u Fondu za lokalne samouprave je 320 miliona dinara namenjenih kao podrška opštinama za sređivanje infrastrukture, povećanje efikasnosti samih uprava i bolje pružanje usluga građanima, ali i organizaciji kulturnih sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja za ove sredine.

U grupi od 33 lokalne samouprave koje će dobiti više od 262 miliona dinara za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti nalazi se opština Bor kojoj je odobreno 9 miliona dinara za rekonstrukciju lokala u Ulici Dobrivoja Radosavljevića Bobija u cilju formiranja celine za predškolsko obrazovanje u Boru.

Opština Negotin jedna je od 18 opština za koje je opredeljeno više od 48 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi. Iz Fonda za lokalne samouprave Negotinu je odobreno nešto više od 3,1 milion dinara za unapređenje rada lokalne poreske administracije kroz nabavku informacionog sistema za podršku administriranju fiskalnih formi u opštinskoj upravi.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu je kroz ovaj Fond sa 10 miliona dinara podržalo osam lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija i u ovoj grupi je opština Kladovo kojoj je odobreno 500.000,00 dinara za realizaciju tradicionalne manifestacije, 35. “Zlatne bućke Đerdapa” u Tekiji.

Izvor: Danas 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X