Društvo

BOR konačno DOBIJA NOVO OBDANIŠTE. Novac iz Fonda za lokalne samouprave

BOR, (IST Media, foto:istmedia) Među 59 opština i gradova u Srbiji koji su za realizaciju projekata dobili podršku iz Fonda lokalne samouprave nalaze se i tri opštine iz Borskog okruga – Bor, Negotin i Kladovo.

Ove godine u Fondu za lokalne samouprave je 320 miliona dinara namenjenih kao podrška opštinama za sređivanje infrastrukture, povećanje efikasnosti samih uprava i bolje pružanje usluga građanima, ali i organizaciji kulturnih sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja za ove sredine.

U grupi od 33 lokalne samouprave koje će dobiti više od 262 miliona dinara za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti nalazi se opština Bor kojoj je odobreno 9 miliona dinara za rekonstrukciju lokala u Ulici Dobrivoja Radosavljevića Bobija u cilju formiranja celine za predškolsko obrazovanje u Boru.

Opština Negotin jedna je od 18 opština za koje je opredeljeno više od 48 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi. Iz Fonda za lokalne samouprave Negotinu je odobreno nešto više od 3,1 milion dinara za unapređenje rada lokalne poreske administracije kroz nabavku informacionog sistema za podršku administriranju fiskalnih formi u opštinskoj upravi.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu je kroz ovaj Fond sa 10 miliona dinara podržalo osam lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija i u ovoj grupi je opština Kladovo kojoj je odobreno 500.000,00 dinara za realizaciju tradicionalne manifestacije, 35. “Zlatne bućke Đerdapa” u Tekiji.

Izvor: Danas 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X