Bor domaćin republičkih igara sportista sa oštećenom kičmenom moždinom

420 0

BOR, (IST Media) Od 14. do 16. septembra grad Bor i Borsko jezero, biće po prvi put domaćini republičkih sportskih igara paraplegičara i kvadriplegičara SENI, koji se održavaju poslednje 23 godine.  

 

Kako je saopštio Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije SPIKS očekuje se će na Igrama učestvovati oko 160 učesnika i preko 100 takmičara, u 15 muških i 7 ženskih ekipa iz cele Srbije, 3 ekipe ili delegacije iz regiona.

 

Učesnici će biti smešteni u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru, a među njima će biti naši poznati paraolimpijci , nosioci međunarodnih medalja i svetski rekorderi u streljaštvu: Dragan Ristić, Laslo Šuranji, Živko Papaz, Jelena Pantović i Zoran Banjac i u atletici: Draženko Mitrović, Željko Dimitrijević, Miloš Mitić, Miloš Zarić i Slobodan Miletić.

 

paraplegicari

 

Na Igrama će učestvovati i proslavljeni stonoteniseri Boris Stojiljković, Nebojša Ilić, Sanja Mijatović. Učesnici ovih Igara takmičiće se u atletskim disciplinama: trci kolicima na 100 metara, bacanju koplja, kugle i diska kao a svoje sportske veštine oprobaće i u pikadu, šahu, streljaštvu i stonom tenisu.

 

Svečano otvaranje SENI 23. Republičkih sportskih igara Saveza paraplegičara i kvadriplegičara, kojeg čini mreža od 28 udruženja iz cele Srbije, je u utorak 15. septembra, u 9 sati ispred hotela „Jezero“ na Borskom jezeru.

 

“Ovo je velika sportska manifestacija koja okuplja najviše osoba sa invaliditetom na jednom mestu i koja promoviše sport i aktivno učešće osoba sa invaliditetom u životu zajednice. U Boru i okolnim gradovima ne postoji udruženje osoba sa povređenom kičemnom moždinom (najčešće je to paraplegija i kvadriplegija) i ovo je dobra prilika da se Borani upoznaju sa mogućnostima i dostignućima naših sportista”, saopštilo je ovo udruženje.

 

Biće to prilika i da se Borani sa povređenom kičmenom moždinom inspirisani igrama i osnuju vlastito udruženje.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X