Bor domaćin republičkih igara sportista sa oštećenom kičmenom moždinom

276 0

BOR, (IST Media) Od 14. do 16. septembra grad Bor i Borsko jezero, biće po prvi put domaćini republičkih sportskih igara paraplegičara i kvadriplegičara SENI, koji se održavaju poslednje 23 godine.  

 

Kako je saopštio Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije SPIKS očekuje se će na Igrama učestvovati oko 160 učesnika i preko 100 takmičara, u 15 muških i 7 ženskih ekipa iz cele Srbije, 3 ekipe ili delegacije iz regiona.

 

Učesnici će biti smešteni u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru, a među njima će biti naši poznati paraolimpijci , nosioci međunarodnih medalja i svetski rekorderi u streljaštvu: Dragan Ristić, Laslo Šuranji, Živko Papaz, Jelena Pantović i Zoran Banjac i u atletici: Draženko Mitrović, Željko Dimitrijević, Miloš Mitić, Miloš Zarić i Slobodan Miletić.

 

paraplegicari

 

Na Igrama će učestvovati i proslavljeni stonoteniseri Boris Stojiljković, Nebojša Ilić, Sanja Mijatović. Učesnici ovih Igara takmičiće se u atletskim disciplinama: trci kolicima na 100 metara, bacanju koplja, kugle i diska kao a svoje sportske veštine oprobaće i u pikadu, šahu, streljaštvu i stonom tenisu.

 

Svečano otvaranje SENI 23. Republičkih sportskih igara Saveza paraplegičara i kvadriplegičara, kojeg čini mreža od 28 udruženja iz cele Srbije, je u utorak 15. septembra, u 9 sati ispred hotela „Jezero“ na Borskom jezeru.

 

“Ovo je velika sportska manifestacija koja okuplja najviše osoba sa invaliditetom na jednom mestu i koja promoviše sport i aktivno učešće osoba sa invaliditetom u životu zajednice. U Boru i okolnim gradovima ne postoji udruženje osoba sa povređenom kičemnom moždinom (najčešće je to paraplegija i kvadriplegija) i ovo je dobra prilika da se Borani upoznaju sa mogućnostima i dostignućima naših sportista”, saopštilo je ovo udruženje.

 

Biće to prilika i da se Borani sa povređenom kičmenom moždinom inspirisani igrama i osnuju vlastito udruženje.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Raspored očitavanja vodomera

Piše - 23. May 2016. 0
Obaveštavaju se meštani opštine Bor da će radnici JKP „Vodovod“ Bor vršiti svakog vikenda očitavanja stanja vodomera tokom juna meseca…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X