Bor DOBIJA OPŠTINSKU VLAST najkasnije U JUNU. Sednica parlamenta još uvek NIJE SAZVANA, rok je 20. mart

876 0
BOR, (IST Media) Još uvek aktuelni predsednik Skupštine opštine Bor, Vidoje Adamović, trebalo bi da do 20. marta zakaže konstitutivnu sednicu novog saziva lokalnog parlamenta, a ukoliko on to ne učini, sednicu zakazuje najstariji odbornik, a to je Branislav Mihajlović (Dosta je bilo), koji će i predsedavati novim sazivom do izbora budućeg predsednika SO Bor.

Skupština se mora zakazati u roku od 15 dana od dana donetog rešenja o dodeli mandata (to je učinjeno 5. marta), a može se sazvati u roku od dva meseca. To znači da je krajnji datum održavanja konstitutivne sednice poslednja trećina maja. U suprotnom, sledi prinudna uprava, što je nerealno, budući da koalicija SNS-SPS ima skupštinsku većinu, odnosno 24 od 35 odbornika.

Na prvom zasedanju će biti izabran novi predsednik Skupštine i postavljen sekretar. Pored toga, mogu se izabrati i izvršni organi opštine Bor, predsednik opštine i članovi veća, ali i izbor tih organa se može prolongirati narednih 30 dana, pa bi u tom slučaju Bor dobio izvršnu vlast tek u junu.

Podsećamo da su izbori 2014. održani 16 marta, a konstitutivna sednica 9. aprila.

Za sada se još uvek spekuliše ko će biti novi predsednik opštine, a najbliži toj funkciji je aktuelni direktor Rudnika bakra Bor, Nebojša Videnović, koji je ranije već bio čelnik Bora.

IST Media je pokušala da sazna kada će biti održana konstitutivna sednica, pokušali smo da kontaktiramo sadašnjeg predsednika SO Bor, ali se on nije odazivao na pozive.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

6月13日公告:博尔市图书馆– 自首一阅览室的成立150周年

Piše - 10. June 2019. 0
博尔市国家图书馆自首一阅览室于1869年在Zlot镇(兹罗提镇)成立。150周年之际,图书馆出版匈牙利诗人Milkos Radnoti《博尔市笔记》的新版。 周四6月13日晚上7点钟Aleksandar Zograf、Zoran Paunovic及Dragan Stojmenovic本出版物的作者和编辑将进行关于本版的介绍。 Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X