Bor DOBIJA OPŠTINSKU VLAST najkasnije U JUNU. Sednica parlamenta još uvek NIJE SAZVANA, rok je 20. mart

916 0
BOR, (IST Media) Još uvek aktuelni predsednik Skupštine opštine Bor, Vidoje Adamović, trebalo bi da do 20. marta zakaže konstitutivnu sednicu novog saziva lokalnog parlamenta, a ukoliko on to ne učini, sednicu zakazuje najstariji odbornik, a to je Branislav Mihajlović (Dosta je bilo), koji će i predsedavati novim sazivom do izbora budućeg predsednika SO Bor.

Skupština se mora zakazati u roku od 15 dana od dana donetog rešenja o dodeli mandata (to je učinjeno 5. marta), a može se sazvati u roku od dva meseca. To znači da je krajnji datum održavanja konstitutivne sednice poslednja trećina maja. U suprotnom, sledi prinudna uprava, što je nerealno, budući da koalicija SNS-SPS ima skupštinsku većinu, odnosno 24 od 35 odbornika.

Na prvom zasedanju će biti izabran novi predsednik Skupštine i postavljen sekretar. Pored toga, mogu se izabrati i izvršni organi opštine Bor, predsednik opštine i članovi veća, ali i izbor tih organa se može prolongirati narednih 30 dana, pa bi u tom slučaju Bor dobio izvršnu vlast tek u junu.

Podsećamo da su izbori 2014. održani 16 marta, a konstitutivna sednica 9. aprila.

Za sada se još uvek spekuliše ko će biti novi predsednik opštine, a najbliži toj funkciji je aktuelni direktor Rudnika bakra Bor, Nebojša Videnović, koji je ranije već bio čelnik Bora.

IST Media je pokušala da sazna kada će biti održana konstitutivna sednica, pokušali smo da kontaktiramo sadašnjeg predsednika SO Bor, ali se on nije odazivao na pozive.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X