BOR ČEKA KIŠU. Sastanak Štaba za vanredne situacije po hitnom postupku

541 0
BOR, (IST Media), Velike količine padavina praćenim jakim vetrom, koji se u Srbiji najavljuju do petka, ne bi trebalo da ostave veće posledice na području grada Bora, jer su sve službe u pripravnosti, zaključeno je danas na vanrednom sastanku Štaba za vanredne situacije, koji je sazvan po hitnom postupku.

Govoreći o operativnom planu, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Boru Miodrag Marković, rekao je da su svi u pripravnosti, da ima dovoljno džakova i folija kako bi se zaustavilo eventualno izlivanje reka, ali i da je nabavljena sva neophodna oprema za delovanje.

Danijel Aleksić, član Gradskog veća zadužen za vanredne situacije, podsetio je da su iz budžeta izdvojena značajna sredstva kako bi se nabavila oprema, ali i očistili vodotokovi drugog reda, gde postoji opasnost od ugrožavanja domaćinstava kraj reka.

Uveravanja iz Štaba: Kupljena oprema, džakovi, najloni a reke očišćene

„Osim nabavke neophodne opreme za sprečavanje posledica porasta vodostaja, očišćeni su i vodotokovi u Zlotu i Metovnici. Posebno je značajno što je kod Zlotske pećine od mulja očišćena akumulacija, jer će se na taj način sprečiti izlivanje vode preko brane“, rekao je Aleksić.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, koji je ujedno i komandant štaba, na vreme su preduzete sve preventivne mere, a javna preduzeća stavljena u stanje pripravnosti 24 sata.

„Iako je dosta rađeno na osposobljavanju prihvata fekalnih i atmosferskih voda, komunalno preduzeće „Vodovod“ je dobilo zaduženje da vodi računa kako bi se sprečilo eventualno izlivanje kanalizacije u ulici Nikole Pašića, dok će radnici JKP „3. oktobar“ biti zaduženi za otklanjanje posledica koje budu nastale usled obilnih kiša“, rekao je Milikić.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje o povećanju vodostaja na više reka do petka, između ostalog i na Mlavi, Peku i Timoku.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X