(BOR) 9. jun, Biblioteka – “Mediji i radničke borbe – predstavljanje portala Mašina“

232 0

9. jun, u 19h Narodna biblioteka Bor – “Mediji i radničke borbe – predstavljanje portala Mašina“ 

 

Redakcija Mašine i Narodna biblioteka Bor pozivaju vas na razgovor “Mediji i radničke borbe – predstavljanje portala Mašina

 

Iniciran početkom prošle godine, medijski portal Mašina nastaje kroz edukativni projekat Kritička mašina sa namerom da doprinese produkciji društvene kritike koja bi bila dostupna široj javnosti. Tematski okviri za 2014. godinu ticali su se javnog sektora i mogućnosti njegove odbrane od neoliberalnih pritisaka, stambene politike i njenih uticaja na društvo, ali i kritike dominantnih medijskih narativa. Pored toga, objavljen je i niz tekstova koji su se iz različitih uglova bavili aktuelnim političkim, ekonomskim i kulturnim zbivanjima.

 

Analitički pristup i kritička oštrica ovih tekstova pokušava da ukaže na besmisao bezalternativnosti koji dominira mejnstrim medijima pod velom objektivnosti. Autori i autorke tekstova na portalu Mašina promatraju teme privatizacije, mera štednji i radničkih borbi, kroz prizmu širih ekonomskih i političkih dešavanja sa kojima smo suočeni u poslednjih 25 godina. Takođe, namera Mašine je da osim kritičke analize, pruži prostor onima koji ostaju nevidljivi u svojim lokalnim borbama.

 

Na razgovoru će biti predstavljen dosadašnji rad portala, koji, između ostalog, uključuje i teme značajne za stanovnike Bora, kao što su ekološki problemi, energetika i radni uslovi. Takođe, biće reči o značaju medijskog prostora za pojedinačne lokalne borbe, a koji je sprovođenjem aktuelne privatizacione i medijske politike veoma ugrožen.

 

U razgovoru će učestvovati:
Andraš Juhas (portal Mašina), Marko Miletić (Kontekst Kolektiv / Mašina) i Dragan Stojmenović Завичајно одељење – Народнa библиотекa Бор)

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X