KulturaНекатегоризовано

(BOR) 7. oktobar, Biblioteka – promocija časopisa “Buktinja”

BOR – U petak 7. oktobra od 18 sati, gosti Narodne biblioteke Bor biće članovi redakcije negotinske Buktinje: časopisa za književnost, umetnost i kulturu, koji izdaje Krajinski književni klub.

 

buktinje

 

Miljan Ristić (glavni urednik), Radojka Plavšić Ranković i Saša Skalušević predstaviće 47. i 48. broj ovog časopisa, zajedno sa autorima Buktinje iz Bora zastupljenim u poslednja dva broja Ivanom Vučkovićem, prof. filozofije i Marijom Vučković, prof. srpskog jezika i književnosti.

 

Časopis Buktinja pokrenut je 1954. godine kao list srednjoškolskih literarnih družina. Godine 1955. postaje časopis za umetnost i kulturu, i izlazi do 1956. Buktinja je obnovljena 1985. godine kao časopis za književnost, umetnost i kulturu i objavljivana je u izdanju Književne omladine opštine Negotin (KOON).

 

Od 2008. godine Buktinja izlazi u izdanju Krajinskog književnog kluba iz Negotina kao časopis za književnost, umetnost i kulturu.

 

Opširnije o  Buktinji pročitajde na linku ovde

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Poznata još dva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem Nišvilu. Sjajna Dženi Mekferson i jazz trubač Teo Kroker

Ist Media

Otvorena izložba učeničkih radova sa grafičke radionice “Bor danas”. Evo imena nagrađenih

Miloš Marković

Obeleženo 120 GODINA OD ROĐENJA ĐORĐA ANDREJEVIĆA KUNA. Postavljena info tabla u ulici koja je po njemu dobila naziv

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X