(BOR) 7. oktobar, Biblioteka – promocija časopisa “Buktinja”

277 0

BOR – U petak 7. oktobra od 18 sati, gosti Narodne biblioteke Bor biće članovi redakcije negotinske Buktinje: časopisa za književnost, umetnost i kulturu, koji izdaje Krajinski književni klub.

 

buktinje

 

Miljan Ristić (glavni urednik), Radojka Plavšić Ranković i Saša Skalušević predstaviće 47. i 48. broj ovog časopisa, zajedno sa autorima Buktinje iz Bora zastupljenim u poslednja dva broja Ivanom Vučkovićem, prof. filozofije i Marijom Vučković, prof. srpskog jezika i književnosti.

 

Časopis Buktinja pokrenut je 1954. godine kao list srednjoškolskih literarnih družina. Godine 1955. postaje časopis za umetnost i kulturu, i izlazi do 1956. Buktinja je obnovljena 1985. godine kao časopis za književnost, umetnost i kulturu i objavljivana je u izdanju Književne omladine opštine Negotin (KOON).

 

Od 2008. godine Buktinja izlazi u izdanju Krajinskog književnog kluba iz Negotina kao časopis za književnost, umetnost i kulturu.

 

Opširnije o  Buktinji pročitajde na linku ovde

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Bor pre 66. godina u listu Kolektiv

Piše - 17. November 2013. 0
Zahvaljujući digitalizaciji lista “Kolektiv”, koju je sprovelo Zavičajno odeljenje Narodne biblioteke u Boru, u narednom periodu ćemo iz pomenutog glasila…

Svetski dan poezije

Piše - 21. March 2012. 0
BOR (Milica Živković, IST Media) Juče je dečje odeljenje Narodne biblioteke Bor organizovalo program povodom “Svetskog dana poezije” koji se…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X