KulturaНекатегоризовано

(Bor) 22. decembar: Vikipedijina izložba

BOR (IST Media) U Muzeju rudarstva i metalurgije 22. decembra u 18 sati biće otvorena izložba pod nazivom “Viki voli Zemlju”. Na izložbi će biti prikazane najbolje fotografije zaštićenih prirodnih dobara naše zemlje, koje su pristigle na foto-konkurs Vikimedije Srbije i Vikipedije na srpskom jeziku.

 

Konkurs je organizovan u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije, kao deo međunarodnog takmičenja u kojem je učestvovalo 26 zemalja. Na konkurs je stiglo preko 800 fotografija, a najbolje je odabrao stručni žiri Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

 

Viki-voli-Zemlju

 

Nakon otvaranja izložbe biće prikazan i dokumentarni film „Novi talas u SFRJ kao društveni pokret“, autora Vuka Jeremića. Film se bavi objašnjenjem društvenog konteksta jednog od najbitnijih muzičkih pravaca na ovim prostorima, kroz intervjue sa najznačajnim predstavnicima i začetnicima ovog pravca.

 

Realizovan je kroz program Vikimedije Srbije „Mikrograntovi“, koji omogućava finansijska sredstva za projekte slobodnog sadržaja.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Od četvrtka 18. jula počinje prodaja ulaznica za 30. Nišville festival

Ist Media

Za seoske KUD-ove kineska kompanija donirala 1,1 milion dinara. Zamenik gradonačelnika za svako selo najavio dodatnih 300.000

Ist Media

Veče kineske muzike u hotelu “Jezero”. Dong Đinming virtuoz na erhu zasvirao Tamo daleko

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X