(BOR) 1. jun, Biblioteka – Kristalografija medijskog sadržaja

203 0

Narodna biblioteka Bor, Odeljenje posebnih fondova i periodike

Ciklus predavanja IDIOM (8)

Sala Narodne biblioteke Bor, ponedeljak 1. jun 2015. godine u 19 časova

 

 

Nebojša Spaić (Beograd)

KRISTALOGRAFIJA MEDIJSKOG SADRŽAJA

 

Bavljenje medijskom delatnošću podrazumeva složene činjenice teorijske, žanrovske, pravne, tržišne, političke, etičke prirode. Nastajanje medijskog sadržaja može se posmatrati u takvom jednom kompleksu činjenica kao složeni proces u čijem se okrilju konstituišu i ogledaju kako sama medijska kultura, tako i osnovi čitavog društva. O čemu pišu, šta prikazuju savremeni mediji u Srbiji, u kakvim okolnostima rade medijski radnici, kakvi sadržaji zauzimaju centralno mesto u medijima? O ovim i drugim problemima medijske struke i medijskog prostora u Srbiji govoriće predavač Nebojša Spaić u okviru ciklusa predavanja IDIOM Narodne biblioteke Bor.

 

 

 

328769_nebojsa-spajic-01rasfoto-branko-belic_fO PREDAVAČU: Nebojša Spaić (1961) bio je novinar Prvog programa Radio-Beograda, urednik Radio-Beograda 202, glavni urednik nedeljenika NIN, osnivač prve nezavisne produkcije Doba razuma, bio je izvršni i programski direktor Medija centra itd. Osnivač je Agencije za strateške komunikacije i PR Kovačić–Spaić. Autor je šest stručnih, publicističkih i beletrističkih knjiga.

 

Predavao je Radio-novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, radio-menadžment na Akademiji umetnosti u Beogradu, vodio je BBC program za novinare i menadžere u medijima i seriju treninga u okviru medijskog programa EU. Predavač je na studijskim programima Komunikacije i odnosi sa javnošću i Novinarstvo i medijska produkcija Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum u Beogradu.

 

 

O IDIOMU: Ciklus predavanja IDIOM pokrenuo je 2009. godine viši bibliotekar Goran Milenković. Ciklus podrazumeva razložan, disciplinarno utemeljen, slobodan i svojstven pristup problemima i pojavama.

 

 

Dobro došli na predavanje Nebojše Spaića i na Dane knjige 2015. Narodne biblioteke Bor.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X