UncategorizedНекатегоризовано

(BOR) 1. jun, Biblioteka – Kristalografija medijskog sadržaja

Narodna biblioteka Bor, Odeljenje posebnih fondova i periodike

Ciklus predavanja IDIOM (8)

Sala Narodne biblioteke Bor, ponedeljak 1. jun 2015. godine u 19 časova

 

 

Nebojša Spaić (Beograd)

KRISTALOGRAFIJA MEDIJSKOG SADRŽAJA

 

Bavljenje medijskom delatnošću podrazumeva složene činjenice teorijske, žanrovske, pravne, tržišne, političke, etičke prirode. Nastajanje medijskog sadržaja može se posmatrati u takvom jednom kompleksu činjenica kao složeni proces u čijem se okrilju konstituišu i ogledaju kako sama medijska kultura, tako i osnovi čitavog društva. O čemu pišu, šta prikazuju savremeni mediji u Srbiji, u kakvim okolnostima rade medijski radnici, kakvi sadržaji zauzimaju centralno mesto u medijima? O ovim i drugim problemima medijske struke i medijskog prostora u Srbiji govoriće predavač Nebojša Spaić u okviru ciklusa predavanja IDIOM Narodne biblioteke Bor.

 

 

 

328769_nebojsa-spajic-01rasfoto-branko-belic_fO PREDAVAČU: Nebojša Spaić (1961) bio je novinar Prvog programa Radio-Beograda, urednik Radio-Beograda 202, glavni urednik nedeljenika NIN, osnivač prve nezavisne produkcije Doba razuma, bio je izvršni i programski direktor Medija centra itd. Osnivač je Agencije za strateške komunikacije i PR Kovačić–Spaić. Autor je šest stručnih, publicističkih i beletrističkih knjiga.

 

Predavao je Radio-novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, radio-menadžment na Akademiji umetnosti u Beogradu, vodio je BBC program za novinare i menadžere u medijima i seriju treninga u okviru medijskog programa EU. Predavač je na studijskim programima Komunikacije i odnosi sa javnošću i Novinarstvo i medijska produkcija Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum u Beogradu.

 

 

O IDIOMU: Ciklus predavanja IDIOM pokrenuo je 2009. godine viši bibliotekar Goran Milenković. Ciklus podrazumeva razložan, disciplinarno utemeljen, slobodan i svojstven pristup problemima i pojavama.

 

 

Dobro došli na predavanje Nebojše Spaića i na Dane knjige 2015. Narodne biblioteke Bor.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

Ist Media

GAnalytics

Ist Media

The Way To Search For Hard anodized cookware Brides On the internet and Get Great Asian Wife

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X