BOBANA MOMČILOVIĆ VELIČKOVIĆ se okitila BRONZOM, reprezentaciji brojne medalje

879 0
(Foto: European Shooting Confederation) Seniorska muška reprezentacija Srbije pištoljem (Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov) postala je ekipni vicešampion Evrope, a seniorke istim oružjem (Zorana Arunović, Bobana Momčilović Veličković, Jelena Tomić) su se okitile timskom bronzom na Evropskom prvenstvu u gađanju vazdušnim oružjem, koje je sinoć završeno u Đeru, javio j Streljački savez Srbije.

Muški tim Srbije je u kvalifikacijama zauzeo drugo mesto. Mikec, Grgić i Petrov su gađali na visokom nivou, a najprecizniji je , sa ukupno trećim rezultatom (291 krug) bio Grgić.

Naša ekipa se četvrtfinalu sastala sa Mađarskom i u dramatičnom duelu savladala domaćina sa 571:569 u krugovima. Uzbuđenja nije nedostajalo ni u polufinalu, u kome je srpski trio nadmašio Nemačku (16:14 u poenima). U finalu se bolje snašla Ukrajina, predvođena Olegom Omelčukom i Pavlom Korostilovom, kontrolisala je meč,osvojila 21 poen, i savladala Srbiju sa 21:15.

Srpske seniorke su dominirale u kvalifikacijama, „ubivši“ 865 krugova. Daleko iza sebe ostavile su drugoplasiranu Rusije (852).

Najbolji rezultat osnovnog dela ostvarila je Bobana Veličković (291 krug). Odlično su gađale i Zorana i debitantkinja Jelena Tomić, najmlađa članica tima. Prošle godine na EP u Mariboru seniorke su osvojile ekipnu titulu, a uz Arunovićevu i Veličkovićevu, tada je u timu bila Jasmina Milovanović, koja je nedavno postala majka.

Naše reprezentativke su u finalu bile bolje od Hrvatske (568:556). Srbiju je u polufinalu nadmašila Nemačka, koja je kao peta ušla u finale (17:13 u poenima), ali naš tim se na vreme vratio u pravi ritam i u meču za treće mesto ubedljivo savldadao Ukrajinu (22:12 u krugovima). Zlato je pripalo Rusiji, srebro Nemačkoj.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X