Blic: Mrkonjić i Saša Mirković nameštaju Bekuti koncerte

744 0

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić i Saša Mirković po razrađenoj šemi organizuju koncerte Ani Bekuti, a sve te nastupe finansiraju građani onih opština sa čijim je predsednicima ovaj dvojac u dobrim odnosima, piše Blic.

 

 

Ministar Mrkonjić obeća sređivanje puteva u zamenu za organizovanje koncerta Ane Bekute, a novac iz opštinskog budžeta biva isplaćen preko produkcijske kuće “Beoton”, koju je osnovao Saša Mirković.

 

“Takve vrste ucena i pritisak su degutanti i protivzakoniti. Meni nije jasno kako premijer Dačić toleriše takvog ministra. Ako je sve tačno, jedino je neosporna ljubav, sve ostalo je sporno i treba da bude predmet interesovanja nadležnih organa” kaže za Blic Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija.

 

Sličan princip dogovora završen je u Gornjem Milanovcu, gde je za 22. april zakazan koncert Ane Bekute na glavnom trgu povodom obeležavanja 160 godina od osnivanja grada. Dovođenje Bekute koštalo bi 700.000 dinara bez PDV-a.

 

“Nemam apsolutno nikakve veze sa njenim nastupom u tom gradu. Ne razgovaram ja sam predsednicima opštine o koncertima Bekute. Osim toga, mislim da ovo stvarno nije fer prema Bekuti”, rekao je za Blic ministar Mrkonjić.

 

Saša Mirković, kandidat za gardonačelnika u Zaječaru na vanrednim izborima zakazanim za 23. jun, pomoćnik je Milutina Mrkonjića u Ministarstvu saobraćaja.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X