Bez tehnoloških viškova u borskim školama, moguća i zapošljavanja

392 0

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Iako se zaposleni u školama na teritoriji čitave Srbije suočavaju sa problemom manjka fonda časova i proglašavanjem tehnoloških viškova, u borskim školama ove godine neće biti otpuštanja, a po svemu sudeći, može biti i novih zapošljavanja.

 

Koordinator rada borskih osnovnih škola, Radiša Petković rekao je za IST Media da nema nastavnika koji su ostali bez časova u školskoj godini koja počinje za koji dan, kao i da su dva učitelja iz škola „3. oktobar“ i „Vuk Karadžić“ koji su, zbog manjeg broja prvaka, ostali bez odeljenja, biti angažovani u produženom boravku koji se od ove godine otvara u tim školama.

 

„Svi nastavnici su zbrinuti i preraspoređeni između škola. Postoje oni koji imaju manje od 100 procenata časova, ali niko nije bez norme“, kaže Petković.

 

ucionica skola
Manjak dece, ali manjak i učitelja

 

Takođe, u osnovnoj školi „Dušan Radović“ u Luki, postoji potreba za dva učitelja. Ukoliko ne bude zainteresovanih među već zaposlenima na teritoriji najpre opštine, zatim školske uprave, a onda republike, može doći do novih zapošljavanja na određeno vreme.

 

Osim dva učitelja, manjak postoji i među nastavnicima francuskog jezika i matematike, gde su takođe moguća nova radna angažovanja.

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je ranije da je oko 6.000 ljudi u prosveti višak, ali da će ministarstvo pokušati sve da zbrine.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X