Bez tehnoloških viškova u borskim školama, moguća i zapošljavanja

Objavljeno at 13:06
339 0

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Iako se zaposleni u školama na teritoriji čitave Srbije suočavaju sa problemom manjka fonda časova i proglašavanjem tehnoloških viškova, u borskim školama ove godine neće biti otpuštanja, a po svemu sudeći, može biti i novih zapošljavanja.

 

Koordinator rada borskih osnovnih škola, Radiša Petković rekao je za IST Media da nema nastavnika koji su ostali bez časova u školskoj godini koja počinje za koji dan, kao i da su dva učitelja iz škola „3. oktobar“ i „Vuk Karadžić“ koji su, zbog manjeg broja prvaka, ostali bez odeljenja, biti angažovani u produženom boravku koji se od ove godine otvara u tim školama.

 

„Svi nastavnici su zbrinuti i preraspoređeni između škola. Postoje oni koji imaju manje od 100 procenata časova, ali niko nije bez norme“, kaže Petković.

 

ucionica skola
Manjak dece, ali manjak i učitelja

 

Takođe, u osnovnoj školi „Dušan Radović“ u Luki, postoji potreba za dva učitelja. Ukoliko ne bude zainteresovanih među već zaposlenima na teritoriji najpre opštine, zatim školske uprave, a onda republike, može doći do novih zapošljavanja na određeno vreme.

 

Osim dva učitelja, manjak postoji i među nastavnicima francuskog jezika i matematike, gde su takođe moguća nova radna angažovanja.

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je ranije da je oko 6.000 ljudi u prosveti višak, ali da će ministarstvo pokušati sve da zbrine.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X