PolitikaTema danaНекатегоризовано

Bez iznenađenja ali uz žestoke polemike završena 19. sednica SO Bor

BOR, (IST Media) Devetnaesta sednica SO Bor, koja je zbog nedostatka kvoruma prekinuta u petak, završena je danas davanjem saglasnosti vladajuće većine na program poslovanja javnih ustanova i preduzeća u opštini Bor.

 

Današnja sednica SO Bor

 

Ovoj odluci prethodila je opširna kritika opozicije (VDSS, LDP), čiji su predstavnici izneli niz  zamerki na poslovanje gotovo svih preduzeća ali i predloge da se poslovanje unapredi. Najmanje prigovora bilo je na račun JKP “Toplana” i JKP “3. oktobar”.

 

Predsednik Vlaške demokratske stranke Srbije (VDSS) Predrag Balašević, smatra da su neka preduzeća nerealno predstavila svoj program poslovanja u 2013. godini.

 

“ZOO vrt i Borski turistički centar su preduzeća za koje se izdvaja 37, odnosno 25 miliona dinara. TV Bor  finansiraju građani Bora sa 41 milion dinara”, zaključio je Balašević, i ocenio da je ta televizija glasilo URS-a.

 

On je prethodno zatražio i objašnjenje, o smetnjama koje su se u petak dogodile tokom direktnog prenosa SO Bor, kada su se javile smetnje tokom prenosa sednice.

 

“Zaslužujemo da nam neko da informaciju o tome ko je ometao prenos kada su govorili odbornici opozicije”, rekao je Balašević.

 

Odbornik DSS Dragan Marković je primetio da se za hranu životinja u zoo vrtu izdvaja više novca nego za ishranu korisnika Narodne kuhinje.

 

Valentina Novaković

Valentina Novaković (LDP) je u opširnoj diskusiji iznela niz zamerki u poslovanju javnih preduzeća, a najviše je potencirala na, kako je rekla “izvođenje radova na uređenju grada bez lokacijskih i građevinskih dozvola”.

 

U tom svetlu pomenula je gotovo sve “veće” investicije u Boru, počev od izgradnje amfiteatra.

 

I kada se očekivalo zatišje sednice, odbornik SNS Zlata Marković je iznela postojanje dokaza u zloupotrebama u Apotekatskoj ustanovi “Bor”, iako su o tome govorili i tokom prethodne godine. Ona je zatražila da nadležni organi ispitaju indicije koje govore o počiniocima. AUDIO

 

Ukoliko se pokrene ova priča, smatraju odbornici opozicije, malverzacije će biti povezane upravo sa nekim funkcionerima stranke kojoj i ona pripada.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nastavljena sednica Skupštine Grada Bora, ekipi TV Nova S nije dozvoljeno prisustvo sednici

Ist Media

U ponedeljak nastavak sednice Skupštine Grada Bora. O poskupljenju komunalija i bez odbornice SSP Irene Živković

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora prekinuta zbog odbijanja odbornice SSP sa napusti zasedanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X