Bez iznenađenja ali uz žestoke polemike završena 19. sednica SO Bor

287 0

BOR, (IST Media) Devetnaesta sednica SO Bor, koja je zbog nedostatka kvoruma prekinuta u petak, završena je danas davanjem saglasnosti vladajuće većine na program poslovanja javnih ustanova i preduzeća u opštini Bor.

 

Današnja sednica SO Bor

 

Ovoj odluci prethodila je opširna kritika opozicije (VDSS, LDP), čiji su predstavnici izneli niz  zamerki na poslovanje gotovo svih preduzeća ali i predloge da se poslovanje unapredi. Najmanje prigovora bilo je na račun JKP “Toplana” i JKP “3. oktobar”.

 

Predsednik Vlaške demokratske stranke Srbije (VDSS) Predrag Balašević, smatra da su neka preduzeća nerealno predstavila svoj program poslovanja u 2013. godini.

 

“ZOO vrt i Borski turistički centar su preduzeća za koje se izdvaja 37, odnosno 25 miliona dinara. TV Bor  finansiraju građani Bora sa 41 milion dinara”, zaključio je Balašević, i ocenio da je ta televizija glasilo URS-a.

 

On je prethodno zatražio i objašnjenje, o smetnjama koje su se u petak dogodile tokom direktnog prenosa SO Bor, kada su se javile smetnje tokom prenosa sednice.

 

“Zaslužujemo da nam neko da informaciju o tome ko je ometao prenos kada su govorili odbornici opozicije”, rekao je Balašević.

 

Odbornik DSS Dragan Marković je primetio da se za hranu životinja u zoo vrtu izdvaja više novca nego za ishranu korisnika Narodne kuhinje.

 

Valentina Novaković

Valentina Novaković (LDP) je u opširnoj diskusiji iznela niz zamerki u poslovanju javnih preduzeća, a najviše je potencirala na, kako je rekla “izvođenje radova na uređenju grada bez lokacijskih i građevinskih dozvola”.

 

U tom svetlu pomenula je gotovo sve “veće” investicije u Boru, počev od izgradnje amfiteatra.

 

I kada se očekivalo zatišje sednice, odbornik SNS Zlata Marković je iznela postojanje dokaza u zloupotrebama u Apotekatskoj ustanovi “Bor”, iako su o tome govorili i tokom prethodne godine. Ona je zatražila da nadležni organi ispitaju indicije koje govore o počiniocima. AUDIO

 

Ukoliko se pokrene ova priča, smatraju odbornici opozicije, malverzacije će biti povezane upravo sa nekim funkcionerima stranke kojoj i ona pripada.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X