Bez društvenog dijaloga nema primene zakona

108 0

Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, sa ministarkom Gordanom Čomić, posetili su Borski upravni okrug i sa načelnikom Borskog okruga, predstavnicima lokalne zajednice i udruženjima građana razgovarali o primeni zakona o zabrani diskriminacije, položaju manjina, rodnoj ravnopravnosti, uključenost Roma, a sve kroz društveni dijalog.

Ministarstvo je alat za lokalnu samoupravu, načelnike okruga, za civilno društvo u lokalnim samoupravama, za predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova, zdravstvo, školstvo, Centar za socijalni rad, službe za zapošljavanje, jer svi zajedno treba da rade na primeni zakona.

Zakoni se primenjuju onoliko koliko ima dijaloga. Ne može se očekivati  dobra primena zakona ukoliko se o tome ne razgovara, ko će da primeni taj zakon, koliko će to da traje i ko nadzire da se zakon primenjuje, rekla je Gordana Čomić, Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ministarka je dodala da spora oko cilja nema, ali da je potrebno dosta rada.

Cilj ovakvih sastanaka je da kroz razmenu informacija sve lokalne samouprave lakše primenjuju zakon iz oblasti ljudskih i manjinskih prava, istakao je načelnik Borskog okruga Vladimir Stanković.

Naredna poseta predstavnika Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog planira se za septembar mesec.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X