Beta porazila "samofinansirajućeg" političara iz Majdanpeka

322 0

Viši sud u Negotinu presudio je u korist Novinske agencije Beta u parnici koju je protiv nje poveo jedan političar iz Majdanpeka, pozivajući se u presudi i na evropska dokumenta o zaštiti medija i na načelo da je političar dužan da pokaže veći stepen tolerancije na kritiku javnog mnenja.

 

Photo: roamingreports.net

Taj sud je odbio kao neosnovanu tužbu kojom je član Opštinskog veća Majdanpeka Predrag Djordjević od Novinske agencije Beta tražio 250.000 dinara odštete zbog navodnih duševnih bolova i povrede časti i ugleda, izazvanih naslovom „Član gradskog veća u Majdanpeku dodelio sebi stipendiju“.

 

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu, odbio Djordjevićevu žalbu kao neosnovanu, i istakao da je on „u celini izgubio parnicu“, čime je presuda postala pravosnažna.

 

Beta je 11. januara, pozivajući se na lokalnu organizaciju Resurs centar, objavila da će gradjani Majdanpeka finansirati školovanje na master studijama prava člana Opštinskog veća iz Nove Srbije Predraga Djordjevića na osnovu odluke Veća, a na predlog samog Djordjevića.

 

Djordjević, zaposlen Sudskoj jedinici u Majdanpeku Osnovnog suda u Negotinu, u tužbi nije osporavao navode teksta niti njegovu istinitost, nego je naveo da je naslov netačan i u suprotnosti sa sadržinom teksta, jer nije sam sebi dodelio stipendiju, već je to učinilo Opštinsko veće Majdanpeka (na njegov predlog).

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X