EkonomijaTema danaНекатегоризовано

Bespovratna pomoć preduzetnicima za nabavku opreme

SRBIJA (IST Media, Beta) Ministarstvo privrede objavilo je danas javni poziv malim i mikro preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći kroz program podrške za nabavku opreme, za koji je ukupno opredeljeno 542 miliona dinara bespovratnih sredstava.

 

porez 2Kroz ovaj program, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu 25 odsto vrednosti opreme, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka partnera na programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

 

Sredstva se mogu koristiti za nabavku novih ili polovnih, koji nisu stariji od pet godina, proizvodnih mašina i opreme, kao i novih delova, specijalizovanih alata za mašine i opremu, a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2,5 miliona dinara.

 

Ministarstvo privrede sprovodi program u cilju povećanja konkurentnosti privrednih subjekata, unapredjenja njihovog poslovanja, kao i kreiranja novih radnih mesta.

 

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nova balon hala u flotaciji Veliki Krivelj suzbija prašinu iz rudnika

Ist Media

ZIJIN: Srbija će postati najveći proizvođač bakra u Evropi

Ist Media

Su Yongding novi generalni direktor Srbija Ziđin Majning

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X