Bespovratna pomoć malim preduzećima

306 0

SRBIJA (IST Media, Beta) Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv malim i mikro preduzećima, zadrugama i preduzetnicima za dodelu bespovratne pomoći kroz Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u vrednosti od 200 miliona dinara.

 

novac-dinariProgramom koji obuhvata kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto vrednosti opreme, dok se 70 odsto troškova nabavke  finansira iz kredita banaka partnera u tom programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

 

Novac se može koristiti za nabavku novih ili polovnih proizvodnih mašina i opreme, ali ne starijih od pet godina, kao i novih delova, specijalizovanih alata za mašine i opremu, a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2.500.000 dinara. 

 

Firme koje su zainteresovane za učešće u Programu, zahtev za bespovratnu pomoć podnose zajedno sa kreditnim zahtevima u jednoj od banaka koja je partner.

 

Banke partneri Ministarstva u realizaciji Programa su Erste banka, Banka Intesa, Societe general, Unikredit i Prokredit banka. One su za učesnike ovog Programa ponudile posebne, povoljnije uslove kredita, koji ne moraju biti obezbeđeni hipotekom na nekretninama, već pre svega zalogom na opremu koja se nabavlja.

 

Ministarstvo privrede ističe da Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme treba da doprinese povećanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, unapređenja njihovog poslovanja, kao i kreiranja novih radnih mesta.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X