Besplatan prevoz za sve građane Žagubice

1164 0

ŽAGUBICA, (IST Media) Opština Žagubica jedna je od retkih opština u Srbiji koja je na zvaničnim autobuskim linijama uvela besplatan autobuski prevoz na njenoj teritoriji za sve stanovnike.

Do sada su besplatan prevoz koristili predškolci, osnovci i srednjoškolci, ali je na inicijativu predsednika te opštine, Safeta Pavlovića, opštinsko Veće na poslednjoj sednici donelo odluku o besplatnom autobuskom prevozu na teritoriji opštine Žagubica za sve građane, kojih je oko 13.000.

 

zagubica_prevoz

„Lokalna vlast je ponosna što meštanima to može da omogući. Prevoz će finansirati opština, omogućeno zahvaljujući stabilnom budžetu“, rekao predsednik opštine Safet Pavlović.

S obzirom da na području žagubičke opštine postoje dva prevoznika „Ovelija“ i „Darkom“, sledi raspisivanje tendera o izboru najpovoljnijeg autobuskog prevoznika i već početkom aprila znaće se koji će ponuđač prevoziti meštane ove opštine, a usluga će se pokriti novcem iz opštinskog budžeta.

Na sednici Veća doneta je i odluka kojom se otpisuje dug koji stanovnici imaju prema JKP Belosavac a tiče se usluge odnošenja smeća.

„Svi smo upoznati da u zadnje vreme ima velikih problema oko dugova koji naši građani imaju prema komunalnom preduzeću zbog skupljanja i odnošenja otpada. Na moj predlog, Opštinsko veće je danas takođe donelo važnu odluku da se svi ti dugovi građanima otpišu, a lokalna samouprava će iznaći rešenje i prema JKP „Belosavac“ u ime građana izmiriti taj dug“, istakao je Pavlović.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X