Besplatan prevoz za sve građane Žagubice

1065 0

ŽAGUBICA, (IST Media) Opština Žagubica jedna je od retkih opština u Srbiji koja je na zvaničnim autobuskim linijama uvela besplatan autobuski prevoz na njenoj teritoriji za sve stanovnike.

Do sada su besplatan prevoz koristili predškolci, osnovci i srednjoškolci, ali je na inicijativu predsednika te opštine, Safeta Pavlovića, opštinsko Veće na poslednjoj sednici donelo odluku o besplatnom autobuskom prevozu na teritoriji opštine Žagubica za sve građane, kojih je oko 13.000.

 

zagubica_prevoz

“Lokalna vlast je ponosna što meštanima to može da omogući. Prevoz će finansirati opština, omogućeno zahvaljujući stabilnom budžetu“, rekao predsednik opštine Safet Pavlović.

S obzirom da na području žagubičke opštine postoje dva prevoznika „Ovelija“ i „Darkom“, sledi raspisivanje tendera o izboru najpovoljnijeg autobuskog prevoznika i već početkom aprila znaće se koji će ponuđač prevoziti meštane ove opštine, a usluga će se pokriti novcem iz opštinskog budžeta.

Na sednici Veća doneta je i odluka kojom se otpisuje dug koji stanovnici imaju prema JKP Belosavac a tiče se usluge odnošenja smeća.

„Svi smo upoznati da u zadnje vreme ima velikih problema oko dugova koji naši građani imaju prema komunalnom preduzeću zbog skupljanja i odnošenja otpada. Na moj predlog, Opštinsko veće je danas takođe donelo važnu odluku da se svi ti dugovi građanima otpišu, a lokalna samouprava će iznaći rešenje i prema JKP „Belosavac“ u ime građana izmiriti taj dug“, istakao je Pavlović.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X