Bend iz USA John The Conqueror tokom evropske turneje svirao i u Boru

332 0

BOR, (Foto: Z.Mojsin) Američki blues-rock bend John The Conqueror, nastupio je 8. aprila 2015. u diskoteci Teatar u Boru. Trio iz Filadelfije došao je u Bor  u sklopu evropske turneje, tokom koje će svirati i u  Španiji, Italiji, Švajcarskoj, Francuskoj, Portugaliji i Belgiji.

 

Gitarista Pierre Moore, jedan od dvojice osnivača benda (bubnjar Mike nije pošao na evropsku turneju), basista Ryan Lynn i tek angažovani bubnjar Adam Williams, oko sat i po priuštili su Boranima odličnu, energičnu i  svirku, onakvu kakvu je malobrojna publika (budući da se sutradan radilo) nakon duge pauze i zaslužila.

 

U osvrtu na svirku JTC, koleginica Olja Wagner kaže: Ono što odvaja ovakve bendove od nekih drugih koji ovde sviraju sve to tako isto ili slično je, po mom zaključku, u sledećem: muziku, kakvu god da sviraš, moraš da živiš. Da se spakuješ i ideš daleko od kuće, svaki dan da je sviraš, da nemaš dosadan posao i šefa koji te drnda, samo bendmejts i kombi i klub uveče.

 

Članovi benda su bili su oduševljeni Borom, a naročito Borskm jezerom i hotelom “Jezero” u kome su prenoćili.

 

Odmah po dolasku u grad, ovoj trojici mladića zapali su za oko rudarski eksponati instalirani duž Zelenog bulevara, pa nisu propustili priliku da se slikaju kraj najveće atrakcije muzeja – dampera. Za tu priliku, obezbedili smo im šlemove.

 

Resize of John The Conqueror in Bor

 

John The Conqueror  TV Bor interview

Intervju za TV Bor

 

Kao predgrupa JTC, nastupio je kruševački bend Blues Rezervata, sa autorskim repertoarom. Interesantno je da je lider ovog benda, Vladica Radojević, neposredno uoči dolaska JTC u Srbiju napisao osvrt na rad benda, što su amerikanci šerovali na svom profilu, uz zahvalnost V.R. i post “Our first Serbian review”

 

[nggallery id=56]

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X