“Bašta Balkana” po treći put u Velikom Izvoru

343 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) U subotu 19. i nedelju 20. septembra u selu Veliki Izvor kod Zaječara održaće se 3. po redu manifestacija “Bašta Balkana” na kojoj će se, uz sportska takmičenja, pripremu tradicionalnih jela, izložbu starih zanata, kao i nastupe brojnih kulturno – umetničkih društava, okupiti veliki broj učesnika iz čitave Srbije.

 

U subotu, 19. septembra biće održana takmičenja u malom fudbalu, streljaštvu, rvanju i bacanju bala slame i trka izvorskim sokacima a organizovaće se i borbe na brvnu. Domaćice će se nadmetati u kuvanju velikoizvorske sarme a mladi orači u oranju u okviru takmičenja “Domaćine, brazdu zaori”.

 

U popodnevnim satima u centru sela će nastupiti kulturno – umetnička društva, biće održana predstava za decu a udruženje “Izvor” iz Knjaževca prirediće modnu reviju pod nazivom “Zaostavština za budućnost”.

 

Goste i domaćine zabavljaće duvački orkestar “Zlatne trube” a narednog dana, 20. septembra učesnici “Bašte Balkana” obići će arheološki lokalitet “Felix Romuliana”.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X