“Bašta Balkana” po treći put u Velikom Izvoru

292 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) U subotu 19. i nedelju 20. septembra u selu Veliki Izvor kod Zaječara održaće se 3. po redu manifestacija “Bašta Balkana” na kojoj će se, uz sportska takmičenja, pripremu tradicionalnih jela, izložbu starih zanata, kao i nastupe brojnih kulturno – umetničkih društava, okupiti veliki broj učesnika iz čitave Srbije.

 

U subotu, 19. septembra biće održana takmičenja u malom fudbalu, streljaštvu, rvanju i bacanju bala slame i trka izvorskim sokacima a organizovaće se i borbe na brvnu. Domaćice će se nadmetati u kuvanju velikoizvorske sarme a mladi orači u oranju u okviru takmičenja “Domaćine, brazdu zaori”.

 

U popodnevnim satima u centru sela će nastupiti kulturno – umetnička društva, biće održana predstava za decu a udruženje “Izvor” iz Knjaževca prirediće modnu reviju pod nazivom “Zaostavština za budućnost”.

 

Goste i domaćine zabavljaće duvački orkestar “Zlatne trube” a narednog dana, 20. septembra učesnici “Bašte Balkana” obići će arheološki lokalitet “Felix Romuliana”.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X