PolitikaНекатегоризовано

Baneri SNS oštetili automobile borskih auto-škola

BOR, (IST Media, Saša Trifunović) Automobili dveju borskih auto škola, “Boki” i “Gazela”, oštećeni su tokom časa vožnje u ulici Moše Pijade u Boru pošto su na njih gotovo u istom trenutku pali stranački baneri SNS koji su se usled vetra otkačili sa bandera.

 

reklama_sns_baner2U “Gazeli” nam je danas potvrđeno da je baner SNS pao juče popodne na vozilo marke “pežo” u toku časa vožnje, i da je tom prilikom metalni ram slomio šoferšajbnu. Veća nesreća izbegnuta je zahvaljujući prisebnosti instruktora i mladog vozača, jer je automobil mogao da skrene na trotoar na kome je u tom trenutku bilo više prolaznika.

 

Dve stotine metara dalje, štetu je pretrpeo i automobil “mercerdes klase A” auto-škole “Boki”, jer je metalna konstrukcija sa reklamom ulubila krov i oštetila farbu. Vozilo je, takođe, bilo u pokretu.

 

Uviđaj je po nalogu osnovnog javnog tužioca obavila borska policija.

 

“Prerano je da kvalifikujemo delo. To ćemo učiniti pošto od policije dobijemo izveštaj”, rečeno je IST Mediji u tužilaštvu.

 

U svakom slučaju, u policiji kažu da se očekuje pokretanje odgovornosti protiv izvođača radova na postavljanju banera, pa će na taj način javnost saznati ko je bez urbanističke dozvole ilegalno postavio stranačke reklame na blizu 200 bandera u Boru.

 

Biće interesantno saznati i zbog čega opštinska uprava preko komunalne inspekcije nije naložila uklanjanje stranačkih reklama postavljenih bez urbanističke dozvole, i pored toga što su to znali ali i obavešteni o tome putem medija.

 

Podsećamo da je IST Media te informacije zatražila od načelnice opštinske uprave u Boru Ljubinke Jelić još 8. aprila, a zakonski rok za dostavu informacije od javnog značaja ističe za dva dana, u toku izborne tišine.

 

Od opštinske uprave smo zatražili informacije da li je odeljenje za urbanizam opštine Bor izdalo obaveznu urbanističku dozvolu za postavljanje banera, kao i da li je opština Bor od SNS-a naplatila takse, koje po službenom listu opštine Bor na dnevnom nivou za taj broj reklama iznose minimum 12.000 dinara.

 

Stranka pala i ispred IST Media

 

Juče je je stranački baner SNS oko podneva pao na trotoar ispred novih prostorija redakcije IST Media u ulici Moše Pijade. Velika je sreća što u tom trenutku nije bilo prolaznika u inače vrlo frekventnom delu Bora.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nastavljena sednica Skupštine Grada Bora, ekipi TV Nova S nije dozvoljeno prisustvo sednici

Ist Media

U ponedeljak nastavak sednice Skupštine Grada Bora. O poskupljenju komunalija i bez odbornice SSP Irene Živković

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora prekinuta zbog odbijanja odbornice SSP sa napusti zasedanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X