EkonomijaNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Avala završila bušenja u potrazi za rezervama zlata na lokaciji Kraku Pešter

BOR, (IST Media) Avala Resources objavila je završetak još jednog koraka u pravcu definisanja mineralnih resursa na području Crnog Vrha, između opština Bor i Žagubica. Ova faza je nedavno kompletirana sa završetkom 16.000 metara bušotina na lokalitetu Kraku Pešter tokom 2012. godine.

 

“Ovo je još jedan pozitivan korak ka našem cilju, da otkrića do kojih smo došli istraživanjem pretvorimo u ekonomski isplativ projekat,” rekao je direktor istraživanja Avala Resources Justin van der Toorn. “S obzirom da smo istraživačka kompanija, naš cilj je, naravno, da otkrijemo mineralne resurse i definišemo ih u smislu ekonomskog potencijala za moguću rudnu eksploataciju. Ovaj proces traje više godina, ali mi idemo u pravom smeru,” nastavio je on.

 

Bezbednost zaposlenih je na prvom mestu

 

Kompanija je najavila da je sledeći korak koji se tiče istražnog prostora Kraku Pešter – izračunavanje bilansa zlata na osnovu rezultata iz bušotina, a njih će obraditi konsultatntska firma AMC, čije je sedište u Velikoj Britaniji.

 

Program bušenja sa ciljem definisanja rezervi je odrađeno na najvišem nivou kvaliteta i pruža neophodnu sigurnost potrebnu da se donese odluka o isplativosti rudarenja sa svim ekonomskim aspektima.

 

 

Avala je prethodnog meseca objavila da je na lokaciji Bigar Hill, istočno od Žagubice, ustanovljen bilans rezervi od 48 tona zlata.

 

“Ponosni smo ne samo na rezultate, već na kvalitet tih rezultata. Za to dugujemo zahvalnost našim zaposlenima. Naši ljudi su najveća vrednost kompanije, i obukom na poslu vodimo računa da se sve što radimo obavlja ne samo bezbedno, već sa punom svešću o uticaju na životnu sredinu, i na način koji može pomoći lokalnim zajednicama dve opštine“, naglasio je van der Torn.

 

Kao deo saradnje sa lokalnom zajednicom, Avala Resources nastavlja da obezbeđuje plate za medicinsko osoblje u Žagubici i na taj način pruža direktnu dobrobit za ljude sa kojima najbliže sarađuje. Za te namene, Avala Resources je u 2011. i 2012. godini izdvojila 3,5 miliona dinara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Poznata još dva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem Nišvilu. Sjajna Dženi Mekferson i jazz trubač Teo Kroker

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X