DruštvoTema danaНекатегоризовано

Avala Resources pomaže renoviranje osnovne škole u Laznici

ŽAGUBICA, Posle više od deset godina nastave u uslovima neprihvatljivim u 21. veku, učenici nižih razreda osnovne škole „Jovan Šerbanović“ u Laznici konačno imaju razlog za zadovoljstvo i radost.

 

Zahvaljujući donaciji kompanije Avale Resources od 1,5 miliona dinara, pre tri meseca počelo je renoviranje ove obrazovne ustanove u kojoj čak ni zidovi nisu okrečeni prethodnih desetsk godina.

 

Resize of clasroom before
Učionica pre…

 

Resize of new classroom 2
…i posle renoviranja

 

Ovom donacijom, do sada su renovirane učionice na spratu škole. Osim krečenja, radi bezbednosti dece promenjene su električne instalacije i u svim učionicama postavljena nova vrata. Prethodno je sredstvima Avale i opštine Žagubica, renovirana fiskulturna sala.

 

Pomoćnik menadžmenta za istraživanja u Avali Resources, Tibor Strak, nagovestio je da ovo nije kraj ulaganjima te kompanije.

 

Osnovnu školu očekuje potpuno renoviranje
Osnovnu školu očekuje potpuno renoviranje

 

„S obzirom da je naša firma jako dugo radila istraživanja u ovom selu u opštini Žagubica, puno radnika smo angažovali upravo iz Laznice. Na predlog opštine, rešili smo da pomognemo u rekonstrukciji osnovne škole „Jovan Šerbanović“ koju pohađaju deca naših radnika“, napomenuo je Tibor Strak.

 

Domaćin škole, direktor Staniša Zrnkarević, nije krio zadovoljstvo što će mališani, umesto u memljivim učionicama, nastavu ubuduće pratiti u sveže okrečenom prostoru.

 

„Dalji planovi se odnose na uređenje donjeg sprata škole, a kada će se radovi intenzivirati, zavisi od vremenskih uslova. U svakom slučaju, svi učenici će od 1. septembra ovee godine sedeti u uređenim učionicama“, rekao je Zrnkarević.

 

U znak zahvalnosti za podršku lokalnoj zajednici , kompaniji Avala je uručena slika akademskog vajara i slikara iz Laznice Janka Lazića, „Veče u Homolju“.

 

Slika Janka LAzića krasiće prostorije Avale Resources
Slika Janka LAzića krasiće prostorije Avale Resources

 

Zamenik predsednika opštine Žagubica, Ljubiša Jovković, je nagovestio da će i opština nastaviti ulaganje u ovoj školi, a pažnja će biti usmerena na poboljšanje kvaliteta nastave i bezbednost dece.

 

Novi izgled sale za fiskulturu
Novi izgled sale za fiskulturu

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X