Avala Resources: Optimistički rezultati na istražnim poljima kod Medveđe

1242 0

BOR, Avala Resources Ltd. saopštila je nove, ohrabrujuće rezultate, sa nedavno pribavljenog istraživačkog projekta Tulare u opštini Medveđa na jugu Srbije, značajne za definisanje zone mineralizacije zlata, srebra i olova na površini.

 

SONY DSC

Tulare/Medveđa (foto: IST Media)

 

Ovi rezultati su dobijeni nakon istraživačkih radova obavljenih krajem terenske sezone 2014. godine, na projektu koji je ranije pripadao kompaniji Dunav Resources.

 

„Za sada je ciljano područje još uvek malo istraženo, ali su u planu za ovu godinu novi terenski radovi, koji imaju za cilj da testiraju paralelne zone i na taj način dovedu do uvećanja potencijala istražnog područja“, izjavio je Justin van der Toorn, menadžer istraživanja u Avala Resources.

 

U zvaničnom saopštenju kompanije prezentovani su rezultati raskopa sa južnog dela istražnog prostora Tulare, gde su prethodno već otkrivena dva ležišta bakra i zlata, Kiseljak i Yellow Creek.

 

„Avala Resources je prošle godine preuzela Projekat Tulare, nakon njene integracije sa kompanijom Dunav Resources u Kanadi, tako da će naše buduće aktivnosti obuhvatati i detaljne analize dosadašnjih radova i rezultata na datom projektu“, rekao je menadžer istraživanja.

 

U saopštenju se takođe najavljuju dodatni istraživački radovi na Projektu zlata Timok, koji se nalazi na istoku Srbije u blizini Žagubice, sa ciljem proširenja do sada definisanih ležišta.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X