EkonomijaTema danaНекатегоризовано

Avala resources objavila nove rezultate istraživanja zlata na Crnom Vrhu

detalj avalaBOR, (IST MEDIA) Kompanija „Avala resources“, objavila je danas nove rezultate geoloških istraživanja na planini Crni Vrh kod Bora, gde je ustanovljeno ukupno 72 tone zlata.

 

“Nova procena mineralnih resursa na Projektu zlata Timok, po nalazu nezavisne rudarske konsultantske kuće ‘AMC’ iz Velike Britanije, u višoj klasi indiciranih resursa, iznosi ukupno 72 tone zlata“, rekao je menadžer istraživanja kompanije “Avala resources“ Justin van der Toorn na 45. međunarodnoj konferenciji o rudarstvu i metalurgiji, koju organizuju Tehnički fakultet u Boru i Institut rudarstva i metalurgije.

 

On je objasnio da prelaz u višu klasifikaciju resursa ukazuje na “veću sigurnost projekta”, i da sada mogu započeti sa detaljnom ekonomskom procenom projekta, kako bi utvrdili na koji način može biti potencijalno transformisan u rudnik.

 

Kompanija „Avala resources“ objašnjava da se prvobitna procenjena količina zlata značajno ne menja, ali da zato demonstrira “kontinuitet mineralizacije zlata na istraživačkim područjima”.

 

“Čak 95 procenata prvobitne procene resursa na istražnom polju Bigar Hill prelazi sa pretpostavljenih u višu klasu indiciranih resursa, dok u susednom Korkanu prelazi sa 75 procenata”, naglasio je menadžer istraživanja kompanije “Avala resources”.

 

Justin van der Toorn, presentation  Avala resources

Menadžer kompanije Avala resources Justin van der Toorn

 

Prema njegovim rečima, utvrđeno je i novo istraživačko područje sa polimetaličnom mineralizacijom, nazvano Korkan Istok, koje tek treba proći kroz klasifikaciju.

 

“Kao najveća istraživačka kompanija, i imajući u vidu da smo u proteklih osam godina u ovaj projekat investirali preko 100 miliona dolara, veoma nam je drago da projekat pokazuje ovakve pozitivne rezultate i da nastavlja da se kreće uzlaznom linijom”, kaže Justin van der Toorn.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Ziđin Majningu nagrada Privredne komore Srbije za poslovni uspeh

Ist Media

Ziđin: Nakon testiranja metalurških agregata u toku kontrola rada

Ist Media

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X