Avala Golden Bears počinju sezonu pojačani trojicom Amerikanaca

758 0

BOR, (IST Media) Borski klub u američkom fudbalu „Avala Golden Bears“, naredne nedelje počinje takmičarsku sezonu pojačan trojicom iskusnih Amerikanaca. Timu su se pridružili defanzivni bek/primač Oscar Vazquez Dyera (26), kvoterbek Trever Hardin (26) i primač/ defanzivac Chrisopher Cunningham (24).

 

1 team avala golden bears 2

Stojiljković, Cunningham, Miljković, Vazquez i Ahrdin

 

Oscar Vazquez iz Ohaja igraće na pozciji hvatača, a iskustvo je stekao igrajući na koledžu u Americi. Zatim je prešao sa ove strane Atlantika igrajući u finskoj ligi.

 

Quarterbeck Trever Hardin je iz Karoline, a defanzivac Chrisopher Cunningham, kome je ovo prvo angažovanje van USA, dolazi iz Las Vegasa.

 

„Cilj nam je da našim iskustvom pomognemo da se borski klub pomeri sa mrtve tačke, pa čak da ove godine igramo i finale“, rekao je prilikom prvog obraćanja novinarima Cunningham.

 

golden bears 444 4953Igrač Avala Golden Bearsa Damir Stojiljković, napominje da su pojačanja sa druge strane Atlantika neprocenjiva.

 

„Mnogo nam pomažu i kao treneri i kao igrači. U pripremi taktike, igre i treninga, sa njima smo naučili neke stvari za koje do sada nismo znali. Naša očekivanja su da stignemo do finala“, nije krio optimizam Stojiljković.

 

On se osvrnuo na nedavnu utakmicu Golden Bearsa protiv superligaša iz Niša.

 

„Odigrali smo izuzetno sa timom koji je iznad našeg ranga i izgubili minimalnim rezultatom. Naša igra se mnogo razlikuje u odnosu na prethodnu godinu i igramo znatno zrelije. Sve je to najvećim delom zasluga novih igrača koji imaju iskustva i po dvadeset godina“, kaže Stojiljković.

 

Predsednik Zlatnih medveda Danijel Miljković, najavio je da od nedelje počinje prvenstvo prve lige Srbije u okviru dve divizije, Sever i Jug.

 

U okviru divizije Jug, Borani će se takmičiti sa timom iz Čačka, koji važi za favorita i ekipama iz Kraljeva, Obrenovca, Požarevca, Zemuna i Valjeva.

 

U nedelju, Borani otvaraju prvenstvo  u gostima, utakmicom protiv „Pirata“ iz Zemuna.

 

„Pored novih pojačanja prvotimaca, pojačali smo i naš juniorski tim. Ulazimo u novu eru sa novim očekivanjima, da se konačno domognemo baraža i višeg ranga“, kaže Miljković.

 

Ipak, za razliku od prošle godine, uslovi za trening su u ovoj godini lošiji.

 

„Teren kod elektromašinske škole je iskorišćen za izgradnju tržnog centra, tako da smo ostali bez adekvatnog prostora. Sada, doduše, treniramo na boljem terenu (stadion FK Rudar) ali imamo manje termina, što nam nikako ne odgovara“, napominje predsednik kluba.

 

On je obavestio da će Golden Bearsi ove sezone utakmice igrati na stadionu Rudara, za razliku od prošle godine, kada je tim igrao na terenima odmarališta „Savača“.

 

golden bears 444

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X