Apel lekara – Uživajte bez cigarete!

285 0

BOR, 31. januara 2012. (Milica Živković, Ist Media) Pod parolom “Uživajte bez duvanskog dima” drugu godinu za redom udruženom akcijom ekipa preventivnog centra i patronažne službe sprovode akciju za sve zainteresovane građane u prostorijama Maxi diskonta.

 

Patronažna služba Zdravstvenog centra u Maxiju

 

 

Danas je ekipa iz Zravstvenog centra Bor omogućila građanima besplatno merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, glikemije, određivanje masnoće u krvi, holesterola i trglicerida a aktivnim pušačima su nudil simbolično jabuke kao adekvatnu zamenu za cigarete.

 

Doktoka Snežana Čučović, šef kabineta za higijenu Zdravstvenog centra u Boru, kaže da su oni tu kako bi skrenuli pažnju građanima na potencijalni štetni uticaj cigareta na zdravlje, jer duvan predstavlja jedan od niza uzroka oboljenja ljudskog organizma.

 

Prema statističkim podacima, u Srbiji aktivno puši svaki drugi muškarac, svaka treća žena i svako četvrto dete satrije od 15 godina.

 

“Prema anketi u Srbiji, od kada je prošle godine stupio na snagu Zakon o zabrani pušenja na radnim mestima, odziv građana za ovu akciju je mnogo veći nego u proteklim godinama. Tačnije, ove navike se lišilo 10 posto muškaraca i 3,9 posto žena”, rekla je doktorka Čučović.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

BOR PRE 40 GODINA, 11. April 1973.

Piše - 6. October 2013. 0
Zahvaljujući digitalizaciji lista “Borske novosti”, koju je sprovelo Zavičajno odeljenje Narodne biblioteke u Boru, u narednom periodu ćemo iz pomenutog glasila…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X