Apel lekara – Uživajte bez cigarete!

340 0

BOR, 31. januara 2012. (Milica Živković, Ist Media) Pod parolom “Uživajte bez duvanskog dima” drugu godinu za redom udruženom akcijom ekipa preventivnog centra i patronažne službe sprovode akciju za sve zainteresovane građane u prostorijama Maxi diskonta.

 

Patronažna služba Zdravstvenog centra u Maxiju

 

 

Danas je ekipa iz Zravstvenog centra Bor omogućila građanima besplatno merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, glikemije, određivanje masnoće u krvi, holesterola i trglicerida a aktivnim pušačima su nudil simbolično jabuke kao adekvatnu zamenu za cigarete.

 

Doktoka Snežana Čučović, šef kabineta za higijenu Zdravstvenog centra u Boru, kaže da su oni tu kako bi skrenuli pažnju građanima na potencijalni štetni uticaj cigareta na zdravlje, jer duvan predstavlja jedan od niza uzroka oboljenja ljudskog organizma.

 

Prema statističkim podacima, u Srbiji aktivno puši svaki drugi muškarac, svaka treća žena i svako četvrto dete satrije od 15 godina.

 

“Prema anketi u Srbiji, od kada je prošle godine stupio na snagu Zakon o zabrani pušenja na radnim mestima, odziv građana za ovu akciju je mnogo veći nego u proteklim godinama. Tačnije, ove navike se lišilo 10 posto muškaraca i 3,9 posto žena”, rekla je doktorka Čučović.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X