Apel lekara – Uživajte bez cigarete!

364 0

BOR, 31. januara 2012. (Milica Živković, Ist Media) Pod parolom “Uživajte bez duvanskog dima” drugu godinu za redom udruženom akcijom ekipa preventivnog centra i patronažne službe sprovode akciju za sve zainteresovane građane u prostorijama Maxi diskonta.

 

Patronažna služba Zdravstvenog centra u Maxiju

 

 

Danas je ekipa iz Zravstvenog centra Bor omogućila građanima besplatno merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, glikemije, određivanje masnoće u krvi, holesterola i trglicerida a aktivnim pušačima su nudil simbolično jabuke kao adekvatnu zamenu za cigarete.

 

Doktoka Snežana Čučović, šef kabineta za higijenu Zdravstvenog centra u Boru, kaže da su oni tu kako bi skrenuli pažnju građanima na potencijalni štetni uticaj cigareta na zdravlje, jer duvan predstavlja jedan od niza uzroka oboljenja ljudskog organizma.

 

Prema statističkim podacima, u Srbiji aktivno puši svaki drugi muškarac, svaka treća žena i svako četvrto dete satrije od 15 godina.

 

“Prema anketi u Srbiji, od kada je prošle godine stupio na snagu Zakon o zabrani pušenja na radnim mestima, odziv građana za ovu akciju je mnogo veći nego u proteklim godinama. Tačnije, ove navike se lišilo 10 posto muškaraca i 3,9 posto žena”, rekla je doktorka Čučović.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X