EkonomijaTema danaНекатегоризовано

Ambasador Republike Finske: “Bor gleda unapred”

BOR, (IST Media, G. Tončev Vasilić ) Ambasador Finske u Srbiji Peka Orpana, boraviće naredna tri dana u Boru i tom prilikom obići RTB i turističke potencijale grada.

 

“Bor neprestano radi, to je grad koji gleda unapred, a RTB je najbolji primer u Srbiji kako rudarski sektor treba da se razvija. Zato smo veoma zadovoljni što smo deo tog procesa”, rekao je danas ambasador Orpana, dobar poznavalac rudarske industrije, s obzirom da je prethodno radio u Peruu i Boliviji.

 

Pričajući mu o istorijatu grada i o onome što o njemu govore okretnice, muzejski eksponati na otvorenom i statue najznamenitijih ljudi, generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski je rekao da je Bor industrijski grad, grad rudarstva, ali i turizma.

 

“Ovo je grad dobrih ljudi, vrhunskih majstora, inženjera i tehničara”, naglasio je on i izrazio zadovoljstvo što je ambasador Finske odlučio da božićni vikend provede u Boru.

 

“Radovi u kriveljskoj flotaciji i na gradilištu nove topionice povereni su upravo firmama iz Finske, “Metso Mineralsu” i “Outoteku”, a i fleš-smelting tehnologija, najzastupljenija u svetu, osmišljena je u ovoj nordijskoj zemlji. Te činjenice bile su dobra polazna osnova za razgovore sa ambasadorom o tešnjoj saradnji u oblasti geologije i istraživanja, ali i u preradi bakra u našim postrojenjima za potrebe finske automobilske industrije”, kazao je Spaskovski.

 

Ambasador Orpana će, zajedno sa domaćinima, posetiti “kafić” u Jami i vidikovac, Borsko jezero i Gamzigrad.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Ministarstvo finansija: Kineske firme najveći izvoznici Srbije sa 2,5 milijardi evra

Ist Media

Ziđin: U “Novom Cerovu” obustavljena proizvodnja zbog blokade puta. Većina radnika biće upućena na godišnji odmor

Ist Media

Nakon novog kolektivnog ugovora, osnovna zarada zaposlenih u Srbija Ziđin Koper veća za oko 16 odsto

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X