Ekonomija

Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji posetio dve kompanije iz sastava Ziđin Majning

zijin ambasador
Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Ming posetio je dve Ziđinove kompanije koje posluju u Boru.

Li Ming je tokom boravka  razgovarao sa menadžmentom Srbija Ziđin Koper, a potom razgledao površinski kop „Veliki Krivelj“, topionicu, postrojenje za odsumporavanje i pogon elektrolitičke rafinacije. Potom je posetio i kompaniju srbija Srbija Ziđin Majning koja upravlja rudnikom bakra i zlata Čukaru Peki.

Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Ovo je moja prva poseta Ziđinu i veoma sam impresioniran. Kompanija ima najsavremeniju tehnologiju, vrhunski menadžment i daje značajan doprinos ekonomskom i društvenom razvoju Republike Srbije. Takođe, predstavlja važan projekat u okviru saradnje naše dve zemlje. Veoma sam srećan što je proizvodnja u Srbija Ziđin Koper stabilna i jaka, pa želim da ohrabrim kompaniju da još više doprinese našim bilateralnim odnosima i tesno sarađuje sa srpskim kolegama za dobrobit lokalne zajednice.  Biće još prilika da posetim kompaniju i unapred se radujem narednom susretu, izjavio je ambasador Li Ming.

Ambasador Li Ming je preuzeo dužnost pre nepunih šest meseci, u godini u kojoj je obeležena decenija inicijative predsednika Si Đinpinga „Pojas i put“, koja promoviše mir i saradnju, uz poštovanje principa jednakosti svih zemalja.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Najbolji student rudarskog fakulteta došao u Bor. Kaže da odgovorno rudarstvo ima perspektivu

Ist Media

Su Yongding novi generalni direktor Srbija Ziđin Majning

Ist Media

Stastitika: Bor, Medijana, Majdanpek i Kuršumlja prednjače po zaradama na jugu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X