Ambasador Belorusije u Srbiji: Bor je prelep a RTB izuzetan

739 0

BOR, (IST Media, foto: RTB/LJ. Aleksić) Imam 58 godina i prvi put u svom životu vidim šta je pravi rudnik – rekao je beloruski ambasador Valerij Briljov nakon današnjeg razgledanja borskog rudnika i topionice.

On je ocenio da u RTB-u rade vrhunski stručnjaci, kompanija je izuzetna i sve je veoma čisto.

„Ljudski faktor je presudan da sve u Boru bude ovako savršeno i mislim da, sve što zamislite, zaista možete i ostvariti. Zaljubljen sam u Srbiju i ovaj kolektiv, a u Bor ću se svakako opet vratiti“, rekao je Briljov.

Generalni direktor RTB Bor, Blagoje Spaskovski, rekao je da je, kada se kompanija opredeljivala čije će kamione nabaviti za transport rude i jalovine, prednost dobio beloruski „belaz“ jer mu je kvalitet ravan konkurenciji, a cena znatno niža.

„Radnici su danas zadovoljni kamionima koje voze, kvalitetom, amortizacijom, pa i klima uređajima u kabinama. Menadžment je, s druge strane, zadovoljan učincima. Zato smo unificirali opremu i danas u Boru i Majdanpeku ukupno rade 42 kamiona-dampera marke „belaz,“ istakao je Spaskovski.

Da ambasador Belorusije u Srbiji, Njegova ekselencija Valerij Briljov zaista voli Srbiju i ljude koji žive ovde, te da nije reč o protokolarnoj diplomatskoj ljubaznosti kada u izjavi novinarima i doslovce kaže „zaljubljen sam u sve vas“, govori podatak da se prilikom „osvajanja“ još jednog u nizu diplomatskih mandata sa predsednikom Lukašenkom grčevito borio da dođe u Srbiju.

Valerij Briljov je svoj diplomatski rang „izvanredni i opunomoćeni ambasador Belorusije“ ispekao u ondašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji u periodu 1998-2001. godina.

Pošto nije uobičajeno da ista osoba dvaput bude ambasador u jednoj zemlji, bilo je diskutabilno da li će 2017. Belorusiju moći da predstavlja opet iz Srbije, a to mu je, kako kaže, bila najveća želja. „Rekao sam predsedniku Lukašenku da to više nije ista zemlja i tako se izvukao“ – ispričao je na tečnom sprskom ambasador Briljov.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

konkurs za mlade novinare!

Postani deo tima

IST MEDIA
PRIJAVI SE
close-link
X