Ambasador Belorusije u Srbiji: Bor je prelep a RTB izuzetan

1231 0

BOR, (IST Media, foto: RTB/LJ. Aleksić) Imam 58 godina i prvi put u svom životu vidim šta je pravi rudnik – rekao je beloruski ambasador Valerij Briljov nakon današnjeg razgledanja borskog rudnika i topionice.

On je ocenio da u RTB-u rade vrhunski stručnjaci, kompanija je izuzetna i sve je veoma čisto.

„Ljudski faktor je presudan da sve u Boru bude ovako savršeno i mislim da, sve što zamislite, zaista možete i ostvariti. Zaljubljen sam u Srbiju i ovaj kolektiv, a u Bor ću se svakako opet vratiti“, rekao je Briljov.

Generalni direktor RTB Bor, Blagoje Spaskovski, rekao je da je, kada se kompanija opredeljivala čije će kamione nabaviti za transport rude i jalovine, prednost dobio beloruski „belaz“ jer mu je kvalitet ravan konkurenciji, a cena znatno niža.

„Radnici su danas zadovoljni kamionima koje voze, kvalitetom, amortizacijom, pa i klima uređajima u kabinama. Menadžment je, s druge strane, zadovoljan učincima. Zato smo unificirali opremu i danas u Boru i Majdanpeku ukupno rade 42 kamiona-dampera marke „belaz,“ istakao je Spaskovski.

Da ambasador Belorusije u Srbiji, Njegova ekselencija Valerij Briljov zaista voli Srbiju i ljude koji žive ovde, te da nije reč o protokolarnoj diplomatskoj ljubaznosti kada u izjavi novinarima i doslovce kaže „zaljubljen sam u sve vas“, govori podatak da se prilikom „osvajanja“ još jednog u nizu diplomatskih mandata sa predsednikom Lukašenkom grčevito borio da dođe u Srbiju.

Valerij Briljov je svoj diplomatski rang „izvanredni i opunomoćeni ambasador Belorusije“ ispekao u ondašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji u periodu 1998-2001. godina.

Pošto nije uobičajeno da ista osoba dvaput bude ambasador u jednoj zemlji, bilo je diskutabilno da li će 2017. Belorusiju moći da predstavlja opet iz Srbije, a to mu je, kako kaže, bila najveća želja. „Rekao sam predsedniku Lukašenku da to više nije ista zemlja i tako se izvukao“ – ispričao je na tečnom sprskom ambasador Briljov.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X