Ambasada Japana finanairala renoviranje predškolske ustanove u Žagubici

1197 0
ŽAGUBICA, (IST Media) Ambasada Japana u Republici Srbiji pomogla je sa 55.000 evra renoviranje objekta – predškolske ustanove ”Poletarac” u Žagubici, a svečanoj prmopredaji, prisustvao je ambasador Japana u Republici Srbiji, Djunići Marujama.

Japanski ambasador je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima koji su, kako je rekao, potpuno opravdali cilj.

“Našom Nesebičnošću i podrškom, sada su znatno poboljšani uslovi boravka dece, ali i rada svih zaposlenih u vrtiću”, rekao je Djunići Marujama, koji prvi put boravi u Žagubici.

Predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović zahvalio se gostima na donaciji, i podsetio da je opstina Žagubica jedna od retkih u Srbiji koja za sve mališane obezbedjuje besplatan boravak u vrtiću.

Kako se čulo, uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći Srbiji od 1999. godine kroz projekte stanovništva je oko 13 miliona evra, a iznos svih donacija u Srbiji od strane japanske ambasade u toku istog perioda premašuje 507 miliona evra.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Dogovor o zimskom održavanju puteva

Piše - 28. November 2015. 0
ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) U ponedeljak 30. novembra u zgradi Zaječarskog upravnog okruga biće održan sastanak predstavnika lokalnih samouprava…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X