Društvo

Ambasada Japana finanairala renoviranje predškolske ustanove u Žagubici

ŽAGUBICA, (IST Media) Ambasada Japana u Republici Srbiji pomogla je sa 55.000 evra renoviranje objekta – predškolske ustanove ”Poletarac” u Žagubici, a svečanoj prmopredaji, prisustvao je ambasador Japana u Republici Srbiji, Djunići Marujama.

Japanski ambasador je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima koji su, kako je rekao, potpuno opravdali cilj.

“Našom Nesebičnošću i podrškom, sada su znatno poboljšani uslovi boravka dece, ali i rada svih zaposlenih u vrtiću”, rekao je Djunići Marujama, koji prvi put boravi u Žagubici.

Predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović zahvalio se gostima na donaciji, i podsetio da je opstina Žagubica jedna od retkih u Srbiji koja za sve mališane obezbedjuje besplatan boravak u vrtiću.

Kako se čulo, uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći Srbiji od 1999. godine kroz projekte stanovništva je oko 13 miliona evra, a iznos svih donacija u Srbiji od strane japanske ambasade u toku istog perioda premašuje 507 miliona evra.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X