Hronika

Akcijaši obeležili svoj dan

radna akcija

Od prve radne akcije u Boru prošlo je više od sedamdeset godina. Radnih akcija više nema, ali svakog 1. aprila  delegacija Grada Bora, Organizacije rezervnih vojnih starešina, Gradski odbori SUBNOR-a i SPS-a, na Crnom vrhu polažu vence i cveće na spomenik akcijašima.

Akcijaši su radili po snegu i vetru kako bi ispunili radne zadatke, a do krajnjih granica ljudske izdržljivosti. To je ponos i snaga našeg nasleđa, naše istorije koju moramo poštovati, podsećati i prenositi na buduće generacije i na taj način negovati i sačuvati naše korene, rekao je Saša Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Bora.

ORA Crni vrh je prva radna akcija i smatra se ratnom. Tokom zime 1945. godine više od 1500 omladinaca iz cele Srbije pripremilo je ogrev za ranjenike u bolnicama, škole i druge ustanove. Omladinske radne akcije nastale su još u toku drugog svetskog rata.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Požar u ulici Filipa Filipovića

Ist Media

Uhapšen sa 18 kilograma marihuane

Ist Media

Za dva dana 243 prekršaja vozača kraj pešackih prelaza

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X