Akcija “Sat za našu planetu”, isključite svetlo

770 0

SRBIJA (IST Media, Beta) U subotu, 19. marta, u 20.30, u domovima, školama, poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, na jedan sat biće isključena osvetljenja, kao deo akcije “Sat za našu planetu”, koju organizuje Svetski fond za prirodu (WWF).

 

sat za nasu planetuCentralne manifestacije u okviru te akcije u Srbiji, u periodu od 20.30 do 21.30 biće održane u Beogradu ispred Skupštine Grada, u Novom Sadu na Trgu slobode i u Nišu u amfiteatru na keju.

 

Akcija “Sat za našu planetu” je pokrenuta 2007. u Sidneju i postala je globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko dve milijarde ljudi iz preko 7.000 gradova iz 172 zemlje sveta, a Srbija se toj inicijativi pridružila 2009.

 

U Srbiji se prošle godine ovoj svetskoj akciji pridružio 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.

U saopštenju WWF-a se ističe da je “Sat za našu planetu” globalna kampanja u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti  po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X