Akcija “Sat za našu planetu”, isključite svetlo

336 0

SRBIJA (IST Media, Beta) U subotu, 19. marta, u 20.30, u domovima, školama, poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, na jedan sat biće isključena osvetljenja, kao deo akcije “Sat za našu planetu”, koju organizuje Svetski fond za prirodu (WWF).

 

sat za nasu planetuCentralne manifestacije u okviru te akcije u Srbiji, u periodu od 20.30 do 21.30 biće održane u Beogradu ispred Skupštine Grada, u Novom Sadu na Trgu slobode i u Nišu u amfiteatru na keju.

 

Akcija “Sat za našu planetu” je pokrenuta 2007. u Sidneju i postala je globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko dve milijarde ljudi iz preko 7.000 gradova iz 172 zemlje sveta, a Srbija se toj inicijativi pridružila 2009.

 

U Srbiji se prošle godine ovoj svetskoj akciji pridružio 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.

U saopštenju WWF-a se ističe da je “Sat za našu planetu” globalna kampanja u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti  po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X