Agencija za borbu protiv korupcije – Ministarstvo prosvete nije učinilo dovoljno

332 0
Agencija za borbu protiv korupcije
Agencija za borbu protiv korupcije

SRBIJA, (IST media) Agencija za borbu protiv korupcije izdala je danas saopštenje za javnost u kome tvrdi da Ministarstvo prosvete nije učinilo dovoljno kako bi se rizici u u sprovođenju “male mature” umanjili.

 

“Posebno zabrinjava to što iz medijskih izjava proizlazi da su odgovorni u ministarstvu bili upoznati i sa činjenicom da je krađe testova bilo ne samo ove, već i prethodne dve godine, i da ništa nije urađeno kako bi se rizici od korupcije analizirali, na vreme otklonili i na taj način sprečilo da do krađe dođe i ove godine” naglašavaju iz Agencije.

 

Slična poruka poslata je i iz kabineta zaštitnika građana, Saše Jankovića: “Prosvetni organi i organizacije Srbije, na čelu s Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, načinili su u organizovanju završnog ispita za učenike osnovnih škola nezakonitosti i propuste na štetu prava učenika, ciljeva vaspitno-obrazovnog procesa, ekonomičnosti obrazovnog sistema i načela dobre uprave”.

 

Podsetimo, nakon što su se pojavile informacije da je test iz matematike, koji su osnovci trebalo da polažu u okviru male mature –  fotokopiran i da potencijalno kruži u javnosti, ispit iz matematike je odložen za jedan dan. Odmah nakon toga, pojavile su se i sumnje u regularnost ispita iz srpskog jezika, koji se polagao dan pre toga. Sve je rezultiralo poništavanjem polaganja male mature, uz objašnjenje da će se učenicima za upis u srednju školu uzimati u obzir samo  uspeh iz osnovne škole.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X