Milikić: Smanjen dug Samačkog hotela za struju, za grejanje dug 40 miliona

576 0

 

BOR, (IST Media) Bivši direktor „Samačkog hotela“ u Boru, a sada predsednik opštine, Aleksandar Milikić, izjavio je danas da dugovanja Samačkog hotela za utrošenu električnu energiju iznose 200.000 dinara, dok se Toplani za usluge grejanja duguje 40 miliona.

 

„Kada sam došao na mesto direktora Samačkog hotela dug za struju je iznosio 11 miliona dinara, a nakon odlaska i stupanja na dužnost predsednika opštine iznosio je 200.000 dinara uz potpisan reprogram koji se redovno izmiruje. Dug za grejanje je iznosio 38 miliona a kada sam otišao iznosio je 40 miliona, jer je toplana obračunala kamatu“, rekao je Milikić na sednici SO Bor, odgovarajući odborniku SDS-a, Srđanu Marjanoviću.

 

Na današnjoj sednici zbog isteka mandata razrešen je dužnosti  v.d. direktor Toplane Zoran Marković, umesto koga je postavljen Milutin Simić, dok je direktor Javno-stambenog preduzeća „Bor“ Goran Petrović smenjen zbog, kako je navedeno, nenamenskog trošenja sredstava skupština stanara, što je utvrđeno prilikom kontrole budžetskog inspektora, zbog pritužbe građana i slabe saradnje sa osnivačem.

 

Odbornik opozicije, Srđan Marjanović (SDS) zamerio je vladajućoj koaliciji što je zbog isteka mandata vršioca dužnosti Toplane po hitnom postupku sazvala sednicu SO Bor, iako je njemu mandat istekao i pre junske sednice parlamenta, dok je odborniku Predragu Balaševiću bilo neshvatljivo da se smena direktora dešava uoči grejne sezone.

 

Milikić je rekao da će ove godine grejanja u Boru biti i da su „sve suprotne priče laž“.

 

Obrazlažući smenu Petrovića, Milikić je rekao da će protiv Petrovića biti podneta krivična prijava.

 

„U njegovom radu je bilo neprvilnosit, a podnošenjem krivične prijave stavljamo do znanja svim direktorima da će se od njih tražiti odgovorno poslovanje“, dodao je predsednik opštine Bor.

 

Petrovićevu funkciju preuzela je Lidija Načić, dosadašnji službenik u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X