Kineska firma Hunan gold group nada se saradnji sa RTB

742 0

BOR, (IST Media) Generalni direktor kineske kompanije „Hunan gold group“ Čen Ze Lu (Chen Ze Lu) posetio danas Rudarsko-topioničarski basen Bor, i u razgovoru sa menadžmentom RTB izrazio nadu da će ova kineska firma uspostaviti saradnju sa borskim kombinatom bakra.

 

„Tehnologija i kopovi koje smo danas videli ostavili su dubok utisak na nas. Zato se nadam da ćemo ostvariti uspešnu saradnju sa „Borom“, na obostranu korist“, rekao je Čen Ze Lu, koji je u Bor došao sa svojim zamenikom i predstavnikom kineske ambasade.

 

Predstavnici kineske kompanije za proizvodnju bakra, zlata, antimona, olova i drugih metala, čije je sedište u provinciji Hunan, razgledali su površinski kop „Veliki Krivelj“, tamošnju flotaciju, novu topionicu i fabriku sumporne kiseline.

 

 

Ističući stručnost sagovornika kompanije iz provincije Hunan, koja je desetak puta veća od Srbije, generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski rekao je da ovom preduzeću nedostaje kapital za otvaranje sopstvenih rudnika i pun kapacitet nove topionice.

 

„Prerada sopstvenog koncentrata donosi znatno veću zaradu od one koju ostvarujemo uslužnom preradom sirovine iz uvoza“, rekao je Spaskovski.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X