Predsednik opštine pred novinarima podneo ostavku. Sutra sednica SO Bor

401 0

Petrović i Vukadinović zajedno odlaze 

 

BOR, (IST Media) Predsednik opštine Bor, Živorad Petrović, podneo je danas ostavku na tu funkciju. On je to saopštio na konferenciji za novinare, ne želeći da obrazloži takvu odluku. Automatski, ostavkom Petrovića, prestaje i mandat njegovom zameniku Saši Vukadinoviću.

 

Ovim potezom, Petrović je razrešio mnoge spekulacije o tome da li će u Boru biti uvedene privremene mere. Bar na neko vreme je prekinuta i višemesečna agonija i potresi unutar borskog SNS.

 

„Ne želim da ratujem protiv svojih partijskih kolega. SNS cenim i poštujem i neću nijednim svojim postupkom da krnjim njen ugled koji je u Boru već narušen“, rekao je Petrović, i dodao da će izveštaj o svom radu i razlozima ostavke podneti Izvršnom odboru SNS.

 

Petrović je ocenio da je za vreme njegovog mandata urađeno mnogo.

 

„Asfaltirali smo preko 60 kilometara seoskih i gradskih ulica, uradili četiri seoska vodovoda, renovirali gotovo sve osnovne i srednje škole u gradovima i selu, napravili dva nova prvoligaša i uradili puno za populacionu i socijalnu politiku“, rekao je Petrović.

 

Kako smo saznali, za sutra je ipak zakazana sednica SO Bor, na kome bi trebalo da bude izabran novi predsednik opštine, njegovi zamenici i članovi opštinskog veća. Novi nosioci opštinskih funkcija obavljaće posao do 2018. godine, kada će biti održani izbori za lokalni parlament.

 

Podsećamo, borski SNS je za budućeg predsednika opštine predložio Aleksandra Milikića.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X