BOR, Danas od 19h Predstavljanje “Malih otkrića” Aleksandra Zografa

412 0

Narodna binlioteka Bor

Dani knjige

Ponedeljak 5. jun 19h

Predstavljanje “Malih otkrića” Aleksandra Zografa (Udruženje za promociju stripa i alternativne kulture GRRR!, 2016)

 

Moderator: Dragan Stojmenović (Narodna biblioteka Bor)

 

 

Od 30. maja do 06. juna, u toku manifestacije Dani knjige pogledajte izložbu odabranih strip-tabli Aleksandra Zografa.

 

Saša Rakezić, koji crta stripove pod pseudonimom Aleksandar Zograf, po svom radu je već od početka devedesetih postao poznat ne samo u Srbiji, već i u zemljama gde su zbirke njegovih stripova bile objavljivane, ukupno pedesetak izdanja koja su se pojavila u S.A.D., Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Portugaliji, Španiji, Japanu, Nemačkoj, Grčkoj, Poljskoj, Mađarskoj, i drugde.

 

Gost brojnih festivala stripa, kao i umetničkih manifestacija uopšte (autor je kataloga za srpski paviljon na Venecijanskom bijenalu 2013. godine), svoje radove je predstavio i na samostalnim izložbama u brojnim galerijama u svetu, od Rima i Pariza, do San Franciska i Sijetla.

 

Počev od 2003. godine, Aleksandar Zograf objavljuje po dve strane stripa  u beogradskom nedeljniku Vreme, a zatim te materijale sabira u zbirke stripova, od kojih najnovija nosi naziv Mala otkrića. U tom izdanju, pored bavljenja starim i (često)  zaboravljenim knjigama i novinskim člancima, Zograf se bavi i jednom od svojih omiljenih tema, putovanjima, opisujući brojne svetske gradove, ali i naša mesta kroz koja je putovao, među kojima je i Bor.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X