U Borskoj Zlatari danas izliveno 50 kilograma zlata

785 0

 

 

BOR, (IST Media) U zalatari RTB Bor danas je proizvedemo 50 kilograma zlata i, samo od ovog plemenitog metala prihodovao više od dva miliona dolara. Izlivene su četiri zlatne poluge od po 12,5 kilograma, čistoće 99,99 procenata, saopštila je borska kompanija. 

 

Dvadeset devetog maja kilogram zlata na svetskoj berzi koštao je 40.672 dolara, a fina unca (31,1 gram) vredela je 1.265 dolara.

 

RTB Bor jedini u Srbiji ima fabriku za proizvodnju zlata i ostalih plemenitih metala. U njoj su zaposlena 42 radnika koja u četiri smene proizvode zlato, srebro, platinu, paladijum i selen. „Žuto blago“ iz Bora završava u državnom trezoru, odnosno prodaje se Narodnoj banci Srbije.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. U pogonu za proizvodnju plemenitih metala Zlatara RTB Bor, je izliveno 50 kg ukupne vrednosti oko 2,07 miliona dolara i to najverovatno jedina proizvedena količina zlata od početka godine(?). Da se ratumemo, ta masa od 50 kg zlata košta toliko, a kada se odbiju svi troškovi u rudarstvu, flotiranju, metalurgiji, svedenih na 1 kg mase zlata, onda je profit mnogo manji nego što može iz teksta da se zaključi. Zatim kako RTB Bor negativno posluje i ovi fiktivni nazovi profiti su kap u moru, jer je “njiva” zajednička, te i zlato deli sudbinu te “njive” zvana RTB Bor. Nšto ipak se u RTB Bor dešava. Do sada velike poslovne rezultate je objavljivao čelnik Spaskovski, a sada je to prepustio direktoru u metalurgiji.

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X