32. Festival instrumentalne tradicije Balkana

401 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) U organizaciji Centra za kulturu i turizam grada Zaječara i MZ Grljan, a pod pokroviteljstvom grada Zaječara, u Grljanu će u petak 14. i subotu 15. avgusta biti održan 32. Festival instrumentalne tradicije Balkana.

 

festivalgrljan28

 

Foto zajecar.info

 

U okviru festivala, u OŠ Desanka Maksimović do 14. avgusta realizuju se aktivnosti u okviru muzičkih radionica za kaval, gajde i frulu, dok će festival zvanično početi u petak 14. avgusta od 10:00 sati otvaranjem izložbe slika i domaće radinosti u maloj sali Doma kulture Grljanu i izložbe meda i proizvoda od meda u centru Grljana.

 

U 17:00 u OŠ Vladislav Petković Dis u Grljanu biće organizovana tribina sa polaznicima muzičkih radionica a tema će biti sviranje na tradicionalnim instrumentima, u 19:30 počinje defile učesnika 32. Festivala instrumentalne tradicije Balkana, a od 20 časova ispred Doma kulture sledi kulturno umetnički program na kome će se predstaviti Slobodan Trkulja, Centar za tradicionalne umetnosti „Koreni“, škola folklora „Kolo“ iz Knjaževca i izvodjači na tradicionalnim instrumentima „Zlatne trube“ iz Knjaževca.

 

Za subotu, 15. avgusta od 10 do 20 sati u maloj sali Doma kulture u Grljanu biće predstavljene izložbe slika i domaće radinosti, dok će u centru sela biti prezentovana izložba meda i proizvoda od meda. Od 19:30 počinje defile učesnika 32. Festivala intrumentalne tradicije Balkana, a u revijalnom programu od 20 sati ispred Doma kulture počinje kulturno umetnički program na kojem će se pored dodele Majstorskog pisma predstaviti izvodjači na tradicionalnim instumentima i KUD „Kolo“ iz Arada u Rumuniji.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X